Curica (8) u SAD-u s roditeljima išla na odmor. Pozlilo joj u avionu, umrla je

Foto: X

Osmogodišnja djevojčica Sydney Weston umrla je u četvrtak ujutro po lokalnom vremenu tijekom leta iz Joplina u Missouriju za Chicago. Kad je avion prisilno sletio u Peoriju u Illinoisu, djevojčica više nije davala znakove života. 

"Nije disala i nije imala puls", stoji u priopćenju mrtvozorničkog ureda okruga Peoria. Tragedija se dogodila na letu UA5121 SkyWest Airlinesa. Zrakoplov se počeo spuštati samo 45 minuta nakon što je poletio. Prema hitnim službama, zrakoplov je preusmjeren na međunarodnu zračnu luku General Downing Peoria zbog potrebe za hitnom medicinskom intervencijom.

Bit će izvršena obdukcija

Sydney iz Carl Junctiona putovala je na odmor s roditeljima kad joj je pozlilo. Njezini su roditelji odmah obavijestili osoblje zrakoplova, koje je počelo "brzo pružati pomoć", navodi mrtvozornički ured. Zrakoplov je sletio u 7:02 sati, samo 71 minutu nakon polijetanja.

Nakon što je zrakoplov sletio, hitne službe počele su provoditi "mjere za spašavanje života", prema uredu šerifa okruga Peoria. Djevojčica je već bila bez pulsa te je prevezena u medicinski centar OSF Healthcare Saint Francis, koji je udaljen oko 10 kilometara od mjesta slijetanja.

"Unatoč agresivnim naporima oživljavanja, jutros u 8:05 je proglašena mrtvom", navodi se u priopćenju mrtvozorničkog ureda okruga Peoria. Za sutra je zakazana obdukcija, piše ABC News.

Pročitajte više