Dabro na HRT-u govorio o svojoj diplomi: Ona je validna

Screenshot: HRT

Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede iz DP-a Josip Dabro je u Dnevniku HTV-a govorio o šteti nakon nevremena i prvim potezima u svom resoru. No, novinar ga nije ništa pitao o njegovom kolegi iz stranke i kandidatu na europskim izborima Stephenu Nikoli Bartulici, odnosno njegovim primanjima i kreditima. 

Podsjetimo, Dabro je danas rekao da se Bartulica treba izjasniti o primanjima i kreditima. "Postoji zakon koji govori kako to treba prikazati, tako da je Bartulica dužan to potkrijepiti i to je to", odgovorio je Dabro novinarima na upit o Bartuličinoj imovinskoj kartici u koju nije upisivao sve izvore primanja, za koje se proteklih dana ispostavilo da od njih živi.

"Bartulica je dužan to iznijeti van, dokazati sve što je bilo i sve je tu jasno kao suza", dodao je.

Govorio o šteti na istoku zemlje

Na krajnjem istoku zemlje i dalje se utvrđuje šteta koju je poljoprivredi u ponedjeljak na tom području nanijelo olujno nevrijeme. Dabro kaže kako treba pričekati da županija proglasi elementarnu nepogodu, napravi se procjena štete i procjena vrijednosti.

[UŽIVO]

[UŽIVO] 🔴 O šteti nakon nevremena i prvim potezima u svojem resoru govori novi ministar poljoprivrede Josip Dabro

Objavljuje HRT Vijesti u Četvrtak, 6. lipnja 2024.

"Moramo čekati korake na županijskoj razini i povjerenstva za štete. Ministarstvo poljoprivrede s Državnim hidrometeorološkim zavodom morat će pronaći, ako ne stari, onda novi model obrane od tuče. Postojeći sustav nije idealan", kazao je Dabro za Dnevnik HTV-a.

Prvi potezi u resoru

Dabro je spomenuo prve poteze u svojem resoru.

"Prvi potezi su izmjena strateškog plana u poljoprivredi s ciljem da se rastereti administracija našim poljoprivrednicima. Velike su kontrole s obzirom na Agenciju za plaćanje u poljoprivredi.

To je prvi korak kojim trebamo izaći u susret našim poljoprivrednicima, isplatiti potpore do 30. lipnja, težiti modernizaciji, novim tehnikama te ići u novu politiku poljoprivredne proizvodnje. 

Kaže da je manjak stanovništva odgovoran za pad poljoprivredne proizvodnje

Usporedio je popis stanovništva iz 2011. godine s trenutnim podacima te rekao da je skoro 10 posto stanovništva manje u Hrvatskoj i da je to prvi razlog zašto je poljoprivredna proizvodnja pala.

"Možemo izaći u susret u ruralnim sredinama, kad se govori o malim poljoprivrednim proizvođačima, podignuti potpore, smanjiti kontrole u okviru regulative EU i bolje raspolagati državnim poljoprivrednim zemljištem. Poljoprivreda u Hrvatskoj je velik izazov", rekao je.

"Moja diploma je validna"

Na kraju intervjua novinar je pitao Dabru o njegovoj diplomi. "Prije nego što ste došli na poziciju ministra, vaše obrazovanje je izazvalo dosta pozornosti. Kada ste studirali, gdje i koliko dugo?" pitao je novinar Dabru.

"O svojoj diplomi sam u više navrata govorio. Ono što je ključno reći jest da je Agencija za visoku znanost i obrazovanje dala svoju finalnu riječ da je diploma validna. Studirao sam tri godine u Zagrebu, položio razliku ispita i dvije godine sam tada završio za smjer opće kineziologije u Travniku", rekao je Dabro gostujući u Dnevniku HTV-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.