Detalji podmetnute bombe u BMW-u u Susedgradu, policija je riješila slučaj

Foto: MUP

U OSOBNOM automobilu marke BMW pronađen je eksploziv u nedjelju oko 18 sati u Susedgradu na Samoborskoj cesti.

Zagrebačka policija je izvijestila kako nije bilo nikakve opasnosti za građane, a na mjesto događaja su izašli i djelatnici protueksplozijskog odjela.

Bomba je, kako pišu Vijesti RTL-a, postavljena u auto Ivice Ivića.

"Pronašao sam 2,5 kilograma vojnog eksploziva u BMW-u u svom autosalonu zbog čega je policija blokirala Samoborsku cestu. Mislim da je to pokušaj atentata na mene. Strahujem za svoj i za život svoje obitelji jer mi je prije dvije godine ubijen brat", kazao je Ivić.

Policija je riješila slučaj

Policija je jutros obavijestila kako su uhvatili osumnjičenika. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje da je prijetio 37-godišnjaku. Također, terete ga za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
"Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja 2019. godine došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba. Nadalje, sumnja se da je ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više osobnih automobila, između kojih je bio i osobni automobil marke BMW koji je u vlasništvu tvrtke oštećenog, prišao osobnom automobilu i u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg", stoji u objavi policije.
 
Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge.

Osumnjičeni je pritvoren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.