Dijete (7) u SAD-u namjerno zapalilo svoju obiteljsku kuću. Unutra bili roditelji

Foto: Facebook

Sedmogodišnje dijete iz SAD-a optuženo je za podmetanje požara nakon što je zapalilo obiteljsku kuću. Šerifov ured okruga Jackson u Zapadnoj Virginiji priopćio je da je dijete uhićeno.

Iz šerifovog ureda kažu da je dijete namjerno zapalilo kuću u kojoj su bili njegovi roditelji. Svi koji su bili u kući nisu smrtno stradali, ali su dvije osobe zadobile opekline.

IN CUSTODY: This evening a 7 year old juvenile is in custody and charged with 1st degree arson after the family home...

Objavljuje Jackson County WV Sheriff's DepartmentSrijeda, 24. svibnja 2023.

Šerifov ured objavio je na Facebooku fotografiju kuće u plamenu. Priopćili su da je istraga u tijeku te da je priroda slučaja osjetljiva. 

Uhićenja djece u SAD-u nisu neuobičajena

U Zapadnoj Virginiji moguće je podići optužnicu protiv djeteta na temelju kaznene prijave, ali pravila za uhićenja maloljetnika razlikuju se od države do države.

Prošle godine je guvernerka New Yorka Kathy Hochul potpisala zakon koji sprječava da se djeca mlađa od 12 godina suoče s uhićenjem i kaznenim progonom za gotovo sva kaznena djela u državi.

Uhićenja djece u SAD-u nisu neuobičajena. Tijekom školske godine 2017. i 2018. više od 700 djece uhićeno je u američkim osnovnim školama, prema analizi CBS Newsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.