Disciplinirana još 4 policajca povezana sa slučajem HDZ-ovog pijanog župana

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

POLICIJA u Vukovarsko-srijemskoj županiji pokrenula je disciplinski postupak protiv još četvorice policajaca zbog slučaja HDZ-ovog župana Damira Dekanića koji je pijan skrivio prometnu nesreću, doznaje RTL Danas. U početku je disciplinski postupak bio pokrenut samo protiv trojice policijskih službenika.

Policija je za Danas istaknula da su, temeljem kriminalističkog istraživanja 6. travnja, radi počinjenja težih povreda službene dužnosti, pokrenuti disciplinski postupci protiv još službenika. Ukupno, riječ je o sedam policajaca.

Vozio pijan pa lagao da nije vozio

Dekanić se prije godinu dana pijan zabio u ogradu kuće i u osobni automobil u Cerni. HDZ-ov župan je nesreću pokušao skriti pa je zvao bratića da kaže da je on vozio. Nagodio se s vlasnicom kuće u čiju se ogradu i auto zabio, ali i sa službenicima koji su došli po dogovoru na mjesto nesreće. 

Prošlog mjeseca su iz policije objavili da je Dekanić napuhao 1.44 promila te da je vozio 87.9 km/h kad je skrivio prometnu nesreću i da su policajci prikrivali da je on skrivio nesreću.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 53-godišnji čelnik županije, na području Županje i Cerne, nešto iza ponoći 17. travnja, upravljao službenim automobilom županije pod utjecajem alkohola (1.44 g/kg) nedopuštenom i neprilagođenom brzinom kretanja od 87.9 km/h.

Uslijed navedenog je u Cerni izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio izvan kolnika i udario u prednji kraj osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjakinje, parkiranog ispred kuće, a potom u ogradu navedene kuće", napisali su iz policije.

Dekaniću pomogli policajci

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih PNUSKOK podnio kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Osumnjičeni policijski službenici su odlukom načelnika policijske uprave udaljeni iz službe, a slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.