Djevojka lažno prijavila HDZ-ovog župana. Sama sebi slala prijeteće poruke

Ilustracija: Shutterstock

Općinski sud u Varaždinu podigao je optužnicu protiv 27-godišnje žene zbog sumnje da je HDZ-ovog župana Anđelka Stričaka lažno prijavila za prijetnje.

Ona je državnom odvjetništvu, kako se navodi u optužnici, podnijela kaznenu prijavu protiv HDZ-ovca u kojoj je navela da joj je župan sa svog mobitela poslao hrpu prijetećih poruka, i to sve kako bi ona povukla prijavu protiv njega za pokušaj navodnog silovanja.

DORH-u je poslala brojne snimke zaslona mobilnog telefona na kojima su bile te prijeteće poruke. No istraga je utvrdila da je sve te poruke ona slala samoj sebi.

"Iako je znala da to nije istina i da joj predmetne poruke nije poslao Anđelko Stričak, već ih je ona poslala sama sebi s istog mobilnog uređaja te potom vlastoručno izradila i snimke zaslona tih poruka", utvrdili su sudski vještaci za telekomunikacije.

Sama sebi slala prijeteće poruke

Općinski sud u Varaždinu sada je tereti da je prijavila osobu i namjerno podmetnula tragove, iako je znala da to nije istina, koji upućuju na to da je počinila kazneno djelo. Za ovo traže osam mjeseci bezuvjetnog zatvora.

"ili ću ti jebat majku ili ćeš ti povući i tvoj idiotski papučar od odvjetnika sve sa suda. neznate tko sam ja očito", "Nisi shvatila da sve mogu odraditi i ti ćeš ispasti lažljiva, prestani se igrati s vatrom, gubiš ti, niko nebude povjeroval da sam ti ja bilo kaj napravil jadnic, gadiš mi se Ja sam zakon tu prije shvatiš prije bu kraj", neke su od poruka koje je 27-godišnjakinja slala sama sebi, a za to optužila HDZ-ovog župana.

Telekomunikacijski vještak, navodi se u optužnici, naglasio je da je "vidljivo da su poruke slane i primane na mobilni telefon identičnog IMEI broja, koji je u sebi cijelo vrijeme komunikacije sadržavao istu SIM karticu identičnog IMSI broja".

Žena je i ranije pravomoćno osuđivana zbog kaznenih djela prevare. Ona i dalje inzistira na tome da joj je župan doista prijetio kako bi povukla prijavu za silovanje iako je državno odvjetništvo ranije njenu prijavu za pokušaj silovanja odbacilo kao neosnovanu.