Dočasnik u Požegi udaljen s dužnosti: Ročnici naredio da radi sklekove pa je udario nogom

STOŽERNI narednik D.K. je udaljen sa dužnosti iz Središta za temeljnu obuku u Požegi te je protiv njega pokrenut stegovni postupak zato što je ročnicu udario novog.

Ministarstvo obrane je izvijestilo kako je postupak pokrenut zbog "samovolje u obnašanju dužnosti na službi tijekom rada s dragovoljnim ročnicima". D.K. je kao pomoćnik dežurnog u vojarni u Požegi u nedjelju oko 1,30 sati utvrdio da je nekoliko dobrovoljnih ročnika i ročnica prekršilo vojnu stegu.

Ročnicima naredio da rade sklekove pa ženu udario nogom


Dočasnik im je naredio da rade sklekove te je jednu od ročnica, prema njezinim riječima, udario nogom. "Ista je odmah preventivno upućena u bolnicu u Požegi te je nakon liječničkog pregleda odmah i vraćena u postrojbu", pišu iz MORH-a.

Zapovjedništvo kopnene vojske je odmah formiralo Povjerenstvo za ispitivanje i utvrđivanje okolnosti koje su dovele do ovog incidenta. U vojarnu u Požegi je poslan i brigadni general Alojz Tomašević. "Svi sudionici navedenog događaja izrazili su žaljenje zbog ovog incidenta, te će temeljem istog i snositi eventualne posljedice koje će utvrditi nadležna tijela", zaključuju iz MORH-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.