Tužiteljstvo sastavilo predmet protiv Dodika nakon što je sam sebe kazneno prijavio

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Tužiteljstvo BiH je formiralo predmet protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je prošlog tjedna podnio kaznenu prijavu protiv samog sebe zbog donošenja Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS-u. Zbog podrivanja Ustavnog suda Dodik je izazvao osudu međunarodne zajednice.

"Primili smo prijavu koja je, putem CMS sistema, dodijeljena tužitelju koji će se baviti ovim slučajem", rekli su za Klix iz Tužiteljstva BiH. 

"Imamo nekoliko predmeta u kojima je Dodik prijavljen ili osumnjičen za različita kaznena djela"

Dodik je, komentirajući prijavu protiv sebe i svojih suradnika, izjavio da se odlučio na taj potez jer ga nitko iz Federacije BiH nije prijavio.

Tužiteljstvo BiH je za Klix potvrdilo da nije primilo druge prijave u vezi s ovim slučajem, osim one koju je podnio Dodik. "Imamo nekoliko predmeta u kojima je Milorad Dodik prijavljen ili osumnjičen za različita kaznena djela", kazali su iz Tužiteljstva. 

Schmidt suspendirao zakone koje je donijela Narodna skupština RS-a

Christian Schmidt, visoki predstavnik za BiH, početkom srpnja je suspendirao zakone koje je Narodna skupština RS-a nedavno donijela, a koji se odnose na odredbe koje donose Ustavni sud BiH i visoki predstavnik. 

"Odlučio sam da Zakon o visokom predstavniku ne stupi na snagu, a sve procedure u vezi s donošenjem ovakvog zakona su sada završene. Također sam odlučio da Zakon Narodne skupštine RS-a o nepoštivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS-a ne stupi na snagu", izjavio je Schmidt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.