DORH: Smrt dvojice Nepalaca na motociklu kod Gospića prouzročio je vozač kombija (22)

Foto: Nikola Mraovic/PIXSELL

Prometnu nesreću s dva poginula motociklista na autocesti kod čvora Gospić koja se dogodila u četvrtak prouzročio je vozač (22) kombi-vozila jer je iz za sada neutvrđenih razloga prednjim dijelom vozila udario u motocikl na kojem su bila dvojica državljana Nepala stara 26 i 24 godine, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo. 

Očevidom je također utvrđeno da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta na tijelo jedne smrtno stradale osobe naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku. Motocikl i kombi sudarili su se oko 4:30 na 186. kilometru autoceste, nekoliko kilometra južno od čvora Gospić.

U priopćenju također stoji kako je vozač kombi-vozila napustio mjesto nesreće, a njegov je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida. Riječ je o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu. Po nalogu ŽDO-a, uzeti su uzorci njegove krvi i urina.

Mladić je noć proveo u pritvoru i danas će biti ispitan.

Osumnjičen je da je vozio kombi

Prema priopćenju, 22-godišnjaka se sumnjiči da je upravljao kombi-vozilom koje je uzrokovalo prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

"Naloženo je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, a traju i daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće."

Tijela bila u neprepoznatljivom stanju

Tijela poginulih koji su bili na motociklu u vlasništvu Nepalca u neprepoznatljivom su stanju, neslužbeno je doznao Index. Preko njih prešlo je nekoliko vozila, izvijestio je sinoć HRT.

"Ono što je bilo simptomatično u cijeloj priči, naime, osoba koja je vozila nesretni kombi, usmrtila je dvije osobe, vukla ih je stotinu metara. Nažalost, te su se osobe odbile od kombija i preko njih je prešlo još nekoliko vozila, zato i je bila tako tragična scena na mjestu događaja. Svi oni koji su došli u tom trenutku vidjeli su neugodan prizor", rekao je prilikom javljanja iz Gospića novinar HRT-a Hrvoje Matejčić.

"Došla još dva kombija, vozač pobjegao u jednom od njih"

Novinar je naveo da su na mjesto nesreće došla još dva kombija te da je vozač koji je sudjelovao u nesreći pobjegao u jednom od njih.

"Osoba je izašla iz vozila, bila je neko vrijeme tamo, u međuvremenu su stigla još dva kombija ogulinskih registracijskih oznaka. U tom trenutku osoba ulazi u ta vozila i odlazi u nepoznatom pravcu. Tada su se počele stvarati određene sumnje o tome koja su to vozila i što se u njima prevozilo i tada je već došlo do špekulacija", rekao je Matejčić.

Da je preko jednog stradalog Nepalca prešlo više automobila, potvrdila je zamjenica županijske državne odvjetnice.

Složen očevid, istražitelji bili potreseni prizorom na A1

Autocesta A1 je jučer zbog očevida i raščišćavanja nakon nesreće bila zatvorena do poslije 15 sati. Stvorile su se kilometarske kolone. Bila je riječ o složenom očevidu, a djelatnike žurnih službi je duboko potresao prizor na mjestu nesreće.

"Bez razlike što smo mi profesionalci, opet čovjek ima svoje emocije koje utječu na njega i taj stres odradi svoje, tako da nakon ovog današnjeg dana trebat će na emocijama, na psihi raditi svaki pojedinac za sebe", kazao je jedan od istražitelja za HRT.

Vozač bio u bijegu, predao se policiji

Kombi pod kojim su poginula dvojica motociklista vozio je 22-godišnji D. I. iz Otočca, koji se jučer u 13 sati u pratnji odvjetnika javio u gospićku policiju kao sudionik prometne nesreće.

Potvrdio je to Hini odvjetnik Davor Ukalović koji demantira da je njegov branjenik bio u bijegu i tvrdi da je u policiju došao dobrovoljno te da je u strašnom šoku i žaljenju.

"On se u vrijeme kad su interventne službe postupale na cesti malo udaljio od kombija (ogulinske registracije), nazvao preko brata mene kao odvjetnika i mi smo već u jutarnjim satima javili policijskoj postaji u Gospiću da ćemo doći u 13 sati jer sam ja prijepodne imao druge obaveze“, rekao je Ukalović.

Kazao je da je njegov branjenik noćas zadržan u policijskoj postaji u Gospiću, gdje će sutra biti ispitan, te se očekuje da će uz kaznenu prijavu biti odveden na saslušanje u državno odvjetništvo u Karlovcu. Zatraži li tužiteljstvo za njega određivanje istražnog zatvora, o tome će odlučivati sudac istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.