DP širi histeriju da su migranti pipkali curice na dočeku na Trgu bana Jelačića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Domovinski pokret ide dalje. Nakon što je ta parlamentarna stranka jučer objavila da kreće u rat protiv cajki, premda se njihov najmoćniji čovjek zabavlja upravo uz srpske narodnjake, danas su otišli korak dalje, i to širenjem, najblaže rečeno, neprovjerenih informacija s društvenih mreža. 

Kako je Index jučer objavio, društvenim se mrežama masovno proširila priča da su strani radnici pipkali curice na dočeku Nove godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, no policija je demantirala da je dobila ikakvu dojavu o nečem sličnom.

Unatoč tome, Domovinski pokret danas je poslao priopćenje u kojem kao činjenicu navodi da su strani radnici zlostavljali maloljetnice na glavnom zagrebačkom trgu.

Domovinski pokret širi histeriju na temelju neprovjerenih priča s društvenih mreža

"Nakon brojnih pritužbi građana, a naročito građanki hrvatskog glavnog grada, Domovinski pokret oštro osuđuje reakcije nadležnih povodom skandaloznih i šokantnih događaja tijekom dočeka Nove 2024. godine na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Svakog normalnog čovjeka, bez obzira na političko opredjeljenje, trebalo bi itekako zabrinuti kada nepoznata rulja i agresivni pojedinci, koristeći gužvu i svoj privilegirani manjinski položaj, fizički i pred očima zgroženih majki - zlostavljaju maloljetne djevojčice!" piše Domovinski pokret. 

I nastavlja:

"Za svaku je osudu i najrigorozniju sankciju kada bilo tko, a u ovom slučaj evidentno – migranti, pipkaju djevojčice u dobi između 7 i 10 godina, kada s majkama dođu u trgovinu ili na piće u središte Zagreba. Tijekom koncerta koji je organizirala zagrebačka lijeva vlast, na čelu s gradonačelnikom Grada Zagreba, Tomislavom Tomaševićem, zabilježen je upravo takav slučaj, kao i slučaj neprimjerenog i zakonom kažnjivog fizičkog kontakta cijele skupine (ne)poznatih odraslih osoba s djevojčicom od 13 godina! Njezina uplašena majka morala je od takve rulje sama spašavati šokirano dijete, nakon čega je potražila pomoć policije."

Policija sve demantirala

Domovinski pokret, dakle, prenosi priču, odnosno Facebook komentar navodne majke koji je policija izravno demantirala. 

Radi se o sljedećem komentaru navodne majke: "Čim smo došli pred binu dok je Mrle bio DJ moja kćer je oduševljeno počela plesati kao i ostali oko nas, ali je u jednom trenutku nekoliko njih počelo hvatati za stražnjicu na najgreziji način. Iako ja to nisam vidjela jer sam gledala na video wall kćer me samo uhvatila za ruku i počela trčati van iz gužve. Dok smo se micali mi je rekla što se desilo pa samo zamolili policajce da ih odvedu što su i napravili. Tako da je mala na kraju umjesto zabave doživjela traumu jer joj se tako nešto nikad nije desilo..a što je najžalosnije nije bilo jedan nego više njih..."

Dakle, navodna majka sama piše da nije vidjela navodno hvatanje kćeri za stražnjicu, ali tvrdi da su policajci odveli navodne počinitelje. To je policija jasno demantirala. Za Index su iz PU zagrebačke rekli da ne samo da nisu intervenirali nego da im nitko nije dojavio o navodnom pipkanju djevojčica na dočeku, ni policajcima iz Prve policijske postaje, koja je nadležna za strogi centar Zagreba, ni na broj 192. 

Parlamentarna stranka koja se ne zamara činjenicama i istinom

DP se, međutim, ne da smesti činjenicama. 

"Domovinski pokret zbog ovako brutalno neprimjerenih i zakonom kažnjivih djela, traži promptne reakcije nadležnih vlasti i zaštitu svih hrvatskih građana, a naročito žena, djevojčica i sve naše djece. U konkretnom slučaju, s obzirom na to da na Trgu bana Josipa Jelačića postoje nadzorne kamere, od nadležnih gradskih i državnih institucija tražimo trenutačno identificiranje počinitelja navedenih nedjela, njihovo uhićenje i rigorozno kažnjavanje", pišu u priopćenju.

Dodaju kako zahtijevaju i službeno očitovanje pravobraniteljice za djecu. "Također od MUP-a i Državnog odvjetništva tražimo pokretanje istraga po službenoj dužnosti, a od Tomislava Tomaševića i Andreja Plenkovića javne isprike obiteljima, čija su djeca bila izložena nasilju stranaca koje u Hrvatsku nije dovela naša politika, već politika Bruxellesa i drugih globalističkih centara moći kojima služe upravo Plenkovićev HDZ i Tomaševićev Možemo.

Ovu priliku također koristimo kako bi opetovano upozorili kako na Trgu sv. Marka u Zagrebu i dalje, u 2024. godini, odlukom Vlade RH, ostaje ograda koja dijeli odnarođenu "elitu" od običnih građana, umjesto da se preseli na naše granice, kako bi hrvatski narod i sve Europljane štitila od migranata, potencijalnih počinitelja kaznenih djela i zločina kojima smo, nažalost, morali svjedočiti i u novogodišnjoj noći u samom središtu hrvatskog glavnog grada Zagreba", zaključuje priopćenje Domovinski pokret.

Riječ je o ljudima koji očito ne uspijevaju ni razlučiti što su to ilegalni migranti, a što strani radnici koji imaju dozvolu za boravak i rad u Hrvatskoj pa je možda previše očekivati da će se imalo zamarati istinom o onome što se dogodilo ili nije dogodilo u novogodišnjoj noći. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.