Dvojica policajaca prevozila putnike od zračne luke do Splita, naplaćivali im po 300 kuna

Ilustracija: 123rf

PROTIV dvojice policajaca PU splitsko-dalmatinske pokrenut je disciplinski postupak nakon što su prijavljeni za ilegalnu djelatnost prijevoza putnika. Postupak se vodi zbog teže povrede službene dužnosti.

Kako iz policijske uprave saznaje Slobodna Dalmacija, policajci su prijavljeni pisanom predstavkom u kojoj je opisano njihovo neprimjereno ponašanje izvan službe. Nakon toga je provedena provjera u kojoj je utvrđeno kako postoji osnova za pokretanje disciplinskog postupka.

Naime, policajci su putnike dočekivali u splitskoj zračnoj luci Resnik te su ih prevozili najčešće do Splita i to za iznos od 300 kuna.

Prijavili ih legalni taksi prijevoznici

Nijedan nema odobrenje za obavljanje gospodarske djelatnosti izvan policijske službe i nisu registrirali prijevoz putnika. Tako su njih dvojica izvan radnog vremena obavljali ilegalnu djelatnost u kojoj su prosječno vozili desetak vožnji. Budući da se radi o neprijavljenoj djelatnosti, od zarade se odbija samo cijena goriva.

Osim toga, Slobodna Dalmacija javlja kako postoje i fotografije policajaca tijekom obavljanja neprijavljene djelatnosti. Njihovim aktivnostima nisu bili zadovoljni legalni prijevoznici koji su uredno plaćali sve potrebne namete, a kojima je izmicala zarada.

Oni su tako pokušali najprije dvojicu policajaca prijaviti carinskim službenicima, što nije pomagalo jer su policajci unaprijed saznali za nadzor. Potom su prikupili fotografije i videomaterijal i sve prijavili policiji.

Tijekom disciplinskog postupka dvojica policajaca nisu privremeno udaljena iz obavljanja službe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.