Ekonomist iz Zagreba uhićen u Belgiji zbog krijumčarenja 2.7 tona kokaina

Specijalna jedinica belgijske policije uhitila je 36-godišnjeg Zagrepčanina T.Š., diplomiranog ekonomista iz Hrvatske, zbog sumnje da je uvezao 2.7 tona kokaina u Belgiju s grupom ljudi različitih nacionalnosti, piše Jutarnji list, koji kaže da je hrvatska policija upoznata s uhićenjem.

No najčitaniji belgijski internet portal HLN.be piše kako je, uz državljane Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, uhićen i jedan hrvatski državljanin, ne spominju Hrvata. Oni su vijest objavili 13. rujna pa je lako moguće da je naknadno utvrđeno da se radi o Hrvatu. Ovo je najveća zapljena kokaina ikad povezana s hrvatskim državljaninom, piše Jutarnji list.

Kako pišu, droga, pakirana u jutene vreće, pronađena je u skladištu nakon što je prethodno preuzeta iz luke u Antwerpenu, prema belgijskim medijima.

Kontejner s drogom bio je lociran u antverpenskoj luci, a policija je pratila tko će ga preuzeti. Kada je kontejner stigao u skladište, policija je intervenirala i uhitila 11 muškaraca i jednog maloljetnika, uključujući T.Š. Uhićeni muškarci u dobi su od 23 do 40 godina, a maloljetnik ima 16 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.