Fijasko natječaja za energetsku obnovu kuća. Pala stranica, odgođene prijave

Screenshot: fzoeu

ČITATELJI nam javljaju da opet ne radi stranica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su se morali prijaviti za energetsku obnovu kuća.

Javljaju da od devet sati ujutro ne radi stranica, ne mogu se ulogirati u svoje korisnički račune, niti poslati prigovor.

Podnošenje prijava na Poziv započelo je jutros u 9 sati i to isključivo putem sustava za e-prijavu koji - ne radi. 

Podsjetimo, stranica za prijavu padala je i prošle godine kada su nam korisnici također masovno javljali i izražavali svoje nezadovoljstvo.

Fond: Ispričavamo se, prijave se privremeno odgađaju

Oko sat vremena nakon što su počele pristizati prve pritužbe korisnika, oglasio se i Fond hitnim priopćenjem.

"Nakon što je 14.10. od 9 h trebao krenuti sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, došlo je do tehničkih poteškoća uslijed kojih korisnicima sustav ePrijave nije bio dostupan.

Ovim se putem ispričavamo svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila.

Zaduženi tim informatičara i programera intenzivno radi na uklanjanju svih programskih i infrastrukturnih barijera uslijed kojih je došlo do poteškoća u radu sustava ePrijave.

Zaprimanje prijava na Javni poziv se privremeno odgađa te ćemo o novom datumu zaprimanja obavijestiti javnost u najkraćem mogućem roku. Svi građani zainteresirani za ovaj poziv dobit će novu priliku prijaviti svoje projekte za sufinanciranje", napisali su.

Fond raspisao natječaj, sustav im ne radi

Fond je raspisao natječaj za dodjelu sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu.

Njihov tekst natječaja prenosimo u nastavku.

"Fond dodjeljuje sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu odnosno za sufinanciranje mjera sukladno Tehničkim uvjetima Poziva. Mjere koje se sufinanciraju: 

A1. - cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije 

A2. - povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće

A3. - ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Popisi mjera, njihovih minimalnih tehničkih uvjeta, kao i prihvatljive opreme i radova kojima se isti postižu sadržani su u Tehničkim uvjetima.

Obiteljske kuće čija se energetska obnova potiče moraju biti energetski certificirane te energetskog razreda (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH,nd):

D ili lošijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno C ili lošijeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A1 ili A2,

C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A3", stoji u natječaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.