FOTO Incidenti kod granica NATO-a, presretnuti ruski ratni brodovi i avioni

Foto: X

Snage NATO-a presrele su brodove i avione ruske mornarice u blizini mora i zračnog prostora saveza ovog tjedna, usred okupljanja čelnika u SAD-u, piše Newsweek.

Njemačka je priopćila da su borbeni zrakoplovi Eurofighter Typhoon u NATO-ovoj misiji zračnog nadzora identificirali dva ruska zrakoplova MiG-29 u blizini obale Latvije.

Dva ruska lovca su "letjela u međunarodnom zračnom prostoru iznad Baltičkog mora bez plana leta ili kontakta s civilnom kontrolom zračnog prometa", priopćile su njemačke zračne snage. Objavili su fotografiju koja prikazuje dva MiG-a 29KR.

Zapovjednik nizozemske mornarice, viceadmiral Rene Tas, rekao je da su u ponedjeljak tri ruska broda bila praćena kroz nizozemske ekonomske vode koje se protežu 200 nautičkih milja od obale te zemlje.

Tas je objavio fotografije na X-u na kojima se vide dva broda — ruska fregata Neustrašimi i naftaš klase Altaj, oba iz ruske Baltičke flote.

Članice NATO-a okružuju Baltičko more sa svih strana. Kretanje ratnih brodova garnizona ruske Baltičke flote u Kalinjingradu, eksklavi između Poljske i Litve, prema i od Sjevernog mora i šireg sjevernog Atlantskog oceana pomno se prati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.