FOTO U Gorskom kotaru planiraju izgraditi dvoranu za skijanje

Foto: Burin

U Mrkoplju je predstavljen projekt izgradnje dvorane za skijanje na Čelimbaši. 

Kako je istaknuto na predstavljanju u toj goranskoj općini, u Europi postoje 32 skijaške dvorane, a najveća je u Oslu. 

Prema prikazanom rješenju, mrkopaljska dvorana imala bi stazu 520 metara duljine na 210 metara nadmorske visine, a uključuje 100 metara staze za početnike, dvije staze za napredne skijaše, snow park i stijenu za penjanje po ledu.

Uz dvoranu, predviđena je i izgradnja hotela. Procijenjena vrijednost ukupnog projekta iznosila bi 117 milijuna eura, 90 za dvoranu i 27 za hotel.

"Najhrabriji projekt u povijesti Gorskog kotara"

Načelnik Mrkoplja Josip Brozović rekao je da je riječ o najhrabrijem projektu u povijesti Gorskog kotara, koji bi promijenio, ne samo Mrkopalj, nego i šire područje. Dodao je da to predstavlja sportsku infrastrukturu koje nema u krugu od 700 kilometara, prenosi Burin.

"Mrkopalj je u proteklih 10 godina izgubila 20 posto stanovnika", rekao je Brozović i zahvalio županiji na podršci projektima koji se realiziraju na području općine.

Župan Komadina: Fascinantan projekt, ali vrlo skup. Neće moći bez pomoći države

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komatina rekao je da je riječ o fascinantnom, ali i jako skupom projektu. 

"Ovakvu atrakciju Gorski kotar, naše zeleno srce, sigurno zaslužuje kao što Lošinj ima Apoksiomena. Jasno je da se ovakav projekt ne može realizirati bez države, odnosno EU fondova ili zainteresiranih privatnih ulagača. Mi, nažalost, nismo, za razliku od Slovenije i nekih drugih, ispregovarali financiranje žičara. Ovo što smo danas vidjeli zaista je impresivno", rekao je župan Komadina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.