Francuski radnici započeli štrajk. Prekinut željeznički promet ispod kanala La Manche

Ilustracija: EPA

Iznenadni štrajk francuskih radnika u Eurotunelu, podmorskoj poveznici Velike Britanije i kontinentalne Europe, danas je prekinuo željeznički promet ispod kanala La Manche, ugrozivši tako planove mnogih putnika za božićne praznike.

"Današnji poziv predstavnika sindikata osoblja Eurotunela u Francuskoj na štrajk rezultirao je potpunim prekidom usluge i zatvaranjem naših terminala u Francuskoj i Velikoj Britaniji", rekao je glasnogovornik kompanije koja upravlja tunelom Getlink.

"Preporučujemo da odgodite svoje putovanje ako možete, čak i ako je do sutra"

Kompanija je dodala da su sindikati odbili isplatu bonusa od tisuću eura koju je najavila uprava, zahtijevajući da se iznos utrostruči. Sindikalni dužnosnici u tvrtki nisu bili odmah dostupni za komentar. "Preporučujemo da odgodite svoje putovanje ako možete, čak i ako je do sutra", objavio je na platformi X željeznički operator Eurostar.

Na svojoj stranici s novostima o putovanjima Eurostar je objavio da je promet prema Londonu i iz njega trenutno obustavljen. U brojnim neprovjerenim objavama na društvenim mrežama ljudi koji su pokušali ranije doći do Londona ili Pariza za Božić navode da su zapeli u vlakovima ili na željezničkim postajama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.