Hajdaša Dončića pitali je li bio u HDZ-u. Odbio odgovoriti

Screenshot: N1

Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a, gostovao je na N1, gdje je komentirao rezultate europskih izbora, unutarstranačke izbore i ostale političke aktualnosti. Novinarka ga je u jednom trenutku pitala je li bio član HDZ-a, na što je odbio odgovoriti.

Hajdaš Dončić prvo se osvrnuo na izjave premijera Andreja Plenkovića da će šef SDSS-a Milorad Pupovac, ako bude predložen, biti izglasan za predsjednika Odbora za ljudska prava.

"Očekivano jer Domovinski pokret (DP) želi što duže ostati u vladi, vlast je slast, to je jedini razlog da su otišli korak unazad", rekao je SDP-ovac za N1.

O Bartulici i Ferrariju: Tragikomično

Komentirao je i situaciju s DP-ovim Stjepom Nikolom Bartulicom i odlaskom iz stožera stranke u Ferrariju.

"Jednostavno smiješno, to uopće nije za komentirati koliko je to tragikomično", kazao je.

"Plenković je vodio apaurinsku kampanju"

Hajdaš Dončić osvrnuo se i na europske izbore. "Plenković je vodio umrtvljenu, apaurinsku kampanju, koja HDZ-u odgovara jer imaju stabilno i vjerno biračko tijelo koje uvijek izlazi na izbore."

"Veseli me dobar rezultat bivše članice SDP-a Nine Skočak", dodao je, a na pitanje zašto su je pustili iz stranke, odgovorio je: "Dobro pitanje. Ona je isključivo kroz platforme i digitalne medije postigla dobar rezultat i zato joj čestitam."

Upitan je li poražavajuće za SDP da izgubi takvu osobu, kazao je: "Zato SDP treba postati otvorenija stranka koja daje šanse ljudima s terena koji imaju određene ambicije i znanje, propusti se uvijek mogu dogoditi."

Hajdaš Dončić kandidirat će se za šefa SDP-a

Izbori za novog predsjednika SDP-a održat će se 14. rujna, a Hajdaš Dončić objavio je u utorak da će se kandidirati za šefa stranke. Za sebe kaže da ima pobjedničko iskustvo.

"2009. sam pobijedio na izborima za župana", rekao je te se pohvalio i rezultatima kad je bio na listama, a poručio je da članovima i biračima nudi posvećenost SDP-u.

"Plenković pokušava biti šaljiv, ali ne ide"

Njegovu kandidaturu komentirao je i Plenković. "Blues za opoziciju, ako bude ovaj Hajdaš Pajdaš, to je strikan i netjak broj 2", rekao je premijer.

"Pokušava biti šaljiv, ali ne ide. HDZ se priprema za predsjedničke izbore i naravno da Plenkoviću ne odgovara da ja budem predsjednik stranke, to je vidljivo iz njegovih reakcija", rekao je Hajdaš Dončić.

SDP-ovac nije htio konkretno odgovoriti je li bio u HDZ-u

Na pitanje je li prije bio u HDZ-u, nije želio eksplicitno odgovoriti. Poručio je samo da se ne misli osvrtati na priče stare 20 godina.

"Imate arhive pa proučavajte od 2005. do 2008. Ne mislim se na priče osvrtati, to ću odgovarati do kraja, samo super, samo dalje, tako treba", rekao je Hajdaš Dončić za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.