HDZ-ov šef Šuma optužen da je cisternu doveo pred kuću i prijetio. "Oštro demantiram"

NAKON što je Index prvi doznao da su žene koje su žestoko kritizirale gašenje velikog požara kod Skradina iz jučerašnjeg videa koji se proširio Hrvatskom Anna i Neda Dujić, kći i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, priča postaje sve ozbiljnija.

>> Žene koje na požarištu urlaju o nakazama su kći i žena HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma

Uzeo vatrogascima cisternu i parkirao je pred kuću pa prijetio vatrogasnom šefu?

Kako javlja Dnevnik.hr, policajka kojoj je Anna je*bala mater, tužit će je zbog prijetnje službenoj osobi. Navodno ono što je izrečeno pred kamerama nije ni približno onome što je Anna sasula policajki kad nitko nije snimao. Podsjetimo, pred kamerom je vikala ljudima (moguće vatrogascima) da su nakaze, a za policajku je također rekla da je nakaza i da "crkla dabogda".

Portal piše i da je Annin otac, HDZ-ov šef Hrvatskih šuma Nediljko Dujić, za kojeg je kći u videu rekla da se guši u dimu, uzeo vatrogascima cisternu i parkirao ju u svoje dvorište. Navode i da je Dujić prijetio županijskom vatrogasnom zapovjedniku Darku Dukiću, čiji su vatrogasci ostali bez jedne cisterne, a navodno je intervenirao i sam ministar policije Davor Božinović. 

Dujić:

Nakon objave ovih informacija, javio se Dujić. Demantirao je te navode.

"Poštovani, u ovim teškim vremenima za moju obitelj u kojoj smo, zajedno sa svojim sumještanima, gotovo ostali bez svog doma usred vatrene stihije, decidirano odbijam medijske tvrdnje da sam na bilo koji način prijetio vatrogascima i zahtijevao da jedna cisterna stoji pred našom kućom.

Ovim putem želim još jednom zahvaliti svima koji su pomogli da se naše kuće obrane te da već poprilična šteta ne bude još veća.

Hvala Vam. Nediljko Dujić", poručio je Dujić.

Zapovjednik kojem je Dujić navodno prijetio: Ne komentiram, ne želim komentirati i radim svoj dio posla

Kuća Dujićevih nalazi se u Ićevu i oni u njoj ne žive stalno. Vatra je, osim Dujićima, zaprijetila i 300 drugih kuća.

Index je kontaktirao zapovjednika Dukića, koji sada tvrdi da nitko nije mogao uzeti vozilo. "Nitko ne može uzeti i nije uzeo vatrogasno vozilo. Ona su dodijeljena vatrogasnim zapovjednicima koja su čuvala naselja, ne može se dogoditi da netko uzme vatrogasno vozilo i stavi ga u dvorište", rekao je Dukić.

Na pitanje o prijetnjama koje mu je Dujić navodno uputio rekao je: "Ne komentiram, ne želim komentirati i radim svoj dio posla. Ja to nisam izjavio." Potom nam je poklopio. 

Što kaže Božinović

Ministar Davor Božinović rekao je da će policija analizirati snimku i utvrditi ima li elemenata protupravnog ponašanja i shodno tome donijeti odluku o daljenjm poduzimanju radnji iz svoje nadležnosti. 

O slučaju cisterna rekao je da ne zna ništa o tome. 

Božinović kaže da je u medijima krivo prenesena njegova izjava te da je upitan tek o snimci i o tome što je na videu rekla Dujićeva žena, da je policija zaustavila i kaznila nekoga tko je nosio marendu vatrogascima, za što kaže da se ispostavilo da nije istina.

HDZ-ovac se ispričao za ponašanje kćeri i supruge, još se nije oglasio o cisterni i navodnim prijetnjama

Dujić se, nakon što smo objavili da njegova kći i žena stoje iza incidenta na snimci, ispričao za njihovo ponašanje. 

"Reakcija članova moje obitelji dogodila se kad su bile u stanju velikog šoka i emocionalne iscrpljenosti nakon dvodnevne borbe s požarom u kojem je izgorio velik dio kako naše, tako i imovine naših susjeda. Vatra je uništavala sve pred sobom u naselju, ušla u naša dvorišta i došla do samih zidova naših kuća", poručio je Duić.

"Mojoj obitelji sigurno nije nakana vrijeđati bilo koga, a kamoli rad hrvatskih vatrogasaca i policajaca, koji brinu o sigurnosti imovine i stanovništva. Uime svoje obitelji, ispričavam se ako smo ikoga svojom reakcijom povrijedili. Hvala na razumijevanju", rekao je još.

No, ako su nove informacije koje su se pojavile točne, HDZ-ovom Dujiću je najmanji problem video njegove kćeri i supruge. Zasad se o cisterni i navodnim prijetnjama vatrogasnom šefu nije oglasio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.