HDZ-ovac o pljački Ine: Zločinačka organizacija postupila je diletantski. Zašto?

Screenshot: N1

HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao pljačku stoljeća, u kojoj je Ina oštećena za milijardu kuna.

Kaže da mu je "neugodno kada netko čini kazneno djelo".

"Kazneno djelo je za svaku osudu, ali postoji ime i prezime tih osoba i nikada nije dobro generalizirati. Mislim da je poruka da nema nedodirljivih. Ovo je jedan od najsvjetlijih primjera sinergijskog učinka svih institucija u Hrvatskoj te da je spriječena velika novčana šteta", rekao je.

Tvrdi da je najbolji odgovor oporbi taj da su institucije spriječile da taj novac bude otuđen.

"Vlada HDZ-a je postavila zakonodavni okvir da su banke dužne dojaviti Uredu za sprječavanje pranja novca ovakve situacije. Banka je postupila sukladno zakonu, prijavila to i ta sredstva su praćena preko pet mjeseci. U konačnici je 450 milijuna kuna vraćeno u državni proračun", rekao je.

"Zločinačka organizacija postupila diletantski"

"Zločinačka organizacija postupila je diletantski. Zašto su to učinili, ne znam. To će se utvrditi kaznenim postupkom", rekao je.

Habijan prije par dana: Sustav očito funkcionira

HDZ je ranije u objavi na Facebooku prenio izjavu Damira Habijana, koji je pozornost javnosti pokušao preusmjeriti na šefa SDP-a Peđu Grbina.

"Pokušaj oporbe da odgovornost za sporni ugovor o kupoprodaji plina prebaci na Vladu RH potpuni je - promašaj! Odgovornost je na Ini. Najbizarnije je ipak to što je posrnuli Peđa Grbin sad najglasniji u podmetanjima, to što sve unaprijed i mimo ovlaštenih neovisnih tijela on kao "zna", ali "nije znao" da njegova supruga ima sumnjivu diplomu iz Kragujevca, "nije znao" gdje živi dok je protupropisno nabijao naknade za izmišljeni "odvojeni život", "nije znao" da je njegov partijski kolega Stjepan Kovač notorni lažljivac dok ga je u Čakovcu grlio & tješio za "prijetnje" koje je sam sebi upućivao...", prenosi HDZ na Fejsu riječi svog zastupnika.

"I sad si taj isti Grbin i taj isti SDP uzimaju za pravo presuđivati, tražiti ostavke i dijeliti lekcije drugima?! Taj prozirni pokušaj da Grbin skrene pozornost s vlastitog posrnuća neće i ne može proći! O tome svjedoče i sva istraživanja, prema kojima je rejting HDZ-a gotovo 3 puta veći nego SDP-ov! Pridružujem se čestitkama svim neovisnim tijelima koja su razotkrila slučaj u Ini & spasila golemi novac! Sustav očito funkcionira", prenosi HDZ na Facebooku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.