Hladan tuš za obranu: Proizvođač retardanta sada tvrdi da se ne smije nanositi na prugu



U SVEGA dva dana tvrtka Dana Cherryija, Universal Fire Shield, promjenila je priču o upotrebi retardanta TG-300. Još 25. srpnja u dopisu obrani tvrdili su da njihov proizvod ne može izazvati kvar na vlakovima, niti može dovesti do skliskosti tračnica.

Prije dva dana TG-300 mogao na tračnice, a sada više ne može?!

Svega dva dana poslije, na njihovom web siteu - nova priča. Umetnuto je vrlo uočljivo upozorenje u kojem se navodi kako TG-300 - ne smije na tračnice! Ako ipak dospije, savjetuje se da se preparat ukloni.



Očito se sada želi skinuti odgovornost proizvođača za nesreću u Rudinama, i to prije no što su gotovi rezultati vještačenja preparata, kojeg je naložio splitski sud. Još prije samo koji dan, Dan Cherry tvrdio je da su ljudi iz Intradea časni i da nisu doveli ničiju sigurnost u pitanje. Nova obavijest na stranicama Universal Fire Shielda dovodi sada sve u pitanje.

Crnu kutiju otvaraju pred kamerama i inspektorima 

Sutra bi se konačno trebao ukloniti nagibni vlak iz Rudina, a za idući tjedan dogovoreno je i otvaranje crne kutije, u nazočnosti predstavnika proizvođača, ali i policijskih inspektora i sudskog vještaka. Kako kodove posjeduje samo HŽ, stranka u postupku, sudac Svalina nastojao je po svaku cijenu osigurati objektivnost i izbjeći mogućnost da netko utječe na snimljene podatke o brzini, kočnicama i ostalim značajnim parametrima, koji su prethodili nesreći. Cijeli postupak snimat će kamere!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.