HND o Bandićevim uvredama novinarki Nove TV: To je nedopustivo

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) najoštrije je osudilo bahato i drsko ponašanje USKOK-ovog optuženika i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

>> USKOK-ov optuženik Bandić divljao u Kozari putevima, pogledajte snimku

On je danas, navodi HND u svom priopćenju, umjesto odgovorom, na novinarsko pitanje reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov uzvratio skandaloznim, arogantnim i seksističkim uvredama.

"Da sam ja tako pametan kao Vi, ja bih radio u TV Novoj", uzvratio je Bandić na relevantno pitanje reporterke koje mu očito nije bilo po volji, a onda je na pitanje bi li prijavio reporterku da je u svom dvorištu imala divlje odlagalište otpada, odgovorio: "Ne bih ja vas prijavio, ja bih vama nešto drugo napravio. Ja bih vas educirao da to ne napravite."

Na pitanje reporterke gdje je smeće s divljeg odlagališta u Kozari putu završilo, Bandić je još jednom izgubio kontrolu, odbijajući odgovoriti na pitanje. "Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina", seksistički je rekao Bandić.

"Riječ je o političaru koji nije kadar javno komunicirati na primjeren način"

Ove izjave zagrebačkog gradonačelnika ponovo pokazuju da je riječ o političaru koji nije kadar javno komunicirati na primjeren način, navodi HND, koji smatra kako su te izjave potpuno neprimjerene i nedopustive u javnom prostoru, pogotovo kada dolaze od osobe koja obnaša jednu od najvažnijih i najmoćnijih funkcija u Hrvatskoj, tim više što ovo nije prvi slučaj neprimjerenog ponašanja zagrebačkog gradonačelnika prema novinarima.

Posao je novinara da postavljaju pitanja u javnom interesu, a dužnost je političara da na novinarska pitanja primjereno i argumentirano odgovaraju. Odbijajući odgovarati na novinarska pitanja, političari podcjenjuju građane i birače. HND stoga još jednom apelira na sve javne osobe, a pogotovo na političare na odgovornim dužnostima, da prestanu vrijeđati i napadati novinare, koji obavljaju važan posao u interesu građana, navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.