HRT ima suludo pitanje o Mamiću, njegove protivnike zvali tek nakon bijesne reakcije

Foto: Screenshot Facebook, Pixsell

ZDRAVKU MAMIĆU jučer je Vrhovni sud odredio pravomoćnu presudu. Njome mu je potvrđena kazna od šest i pol godina zatvora. Potvrđeno je da je preko transfera izvlačio novac iz Dinama te onda još pokušao utjecati na iskaze svjedoka.

Zdravka Mamića, bivšeg ključnog čovjeka Dinama, čeka još suđenja za teški kriminal u Dinamu, koji se procjenjuje na gotovo 300 milijuna kuna. 

Kako HRT vidi tog istog Zdravka Mamića, bjegunca koji je utekao u Bosnu i Hercegovinu kako bi izbjegao pravu? Pa, otprilike ovako - gledatelje emisije Otvoreno koja će se večeras baviti Mamićem pita sljedeće: "Je li Zdravko Mamić više naštetio Dinamu ili mu donio korist?"

To su pitanje postavili na Fejs stranici HRT Otvorenog. Ondje su objavili i popis gostiju među kojima su Krešimir Antolić, član Uprave Dinama, Saša Pavličić Bekić, odvjetnik i bivši disciplinski sudac HNS-a, Marko Šivak, sportski komentator Hrvatskog radija, Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića, i Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a. 

Sve je izazvalo bijesnu reakciju udruge članova kluba Dinamo to smo mi, koja godinama ukazuje na kriminal u Dinamu. Tek nakon njihove bijesne reakcije iz HRT-a su odlučili pozvati i njihovog predstavnika Juraja Čošića. 

Pročitajte dvije reakcije udruge Dinamo to smo mi, prvotnu te drugu, u kojoj su obavijestili kako je njihov predstavnik na kraju ipak pozvan u emisiju. 

Reakcija navijačke udruge koja godinama ukazuje na kriminal u Dinamu nakon koje se HRT ipak udostojio pozvati njihovog predstavnika

"Kao članovi Dinama oštro osuđujemo pokušaje urednika HRT Otvoreno Damira Smrtića i Denisa Latina da revitaliziraju zločin nad Dinamom. Prvo, sramotno je ovakvo pitanje kojim se revitalizira dokazana pljačka Dinama - udruge koja je u vlasništvu svih članova i pokušava očistiti obraz bjegunca od pravosuđa koji je prema presudi pokazao upornost u počinjenju djela.

Drugo, kao javni servis. HRT bi trebao težiti objektivnosti, a ne u zadnji čas na popis gostiju uvrstiti člana Uprave Dinama koja je do zadnjeg štitila interese lopova u Dinamu, a ne samog kluba i kojeg tek čekaju prijave za druga izvlačenja novca iz kluba, a istodobno ignorirati predstavnike članova i navijača.

Skrivanja iza teza da oni kao urednici obrađuju budućnost funkcioniranja Dinama, a da se ne daje prilika onima koji su na sve ovo upozoravali loš je pokušaj spina.

Pozivamo sve članove Dinama da pošalju na e-mail adrese korisnici@hrt.hr, damir.smrtic@hrt.hr i denis.latin@hrt.hr i upitaju jesu li im odvjetnik Veljko Miljević i Krešimir Antolić uvjetovali dolazak u emisiju s time da se ne pozivaju članovi Udruge DTSM, kao i ima li veze ovakav sastav u studiju sa činjenicom da je bliska prijateljica Damira Smrtića nekadašnja savjetnica predsjednice i bivša novinarka Mirjana Hrga koja je sve šokirala svojim nedavnim stavom", napisali su u prvoj redakciji iz udruge Dinamo to smo mi.

"Nakon ovog statusa, HRT Otvoreno i njegovi urednici su progledali i pozvali predsjednika Udruge "Dinamo to smo mi" u večerašnju emisiju!

Nema predaje, za #Dinamo smo spremni se uvijek boriti!", napisali su u kasnijoj objavi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.