HRT podnio kaznenu prijavu protiv voditelja na Radio Splitu. Naplaćivao gostovanja?

Foto: Facebook

HRT JE podnio kaznenu prijavu protiv Denisa Šabića, sad već bivšeg voditelja i urednika Radio Splita koji je osumnjičen da je naplaćivao gostovanja u emisiji koju je vodio.

HRT je Državnom odvjetništvu podnio prijavu za zlouporabu položaja i ovlasti, a inkriminirano je razdoblje od 2021. do 2023. godine. Očekuje se da će Državno odvjetništvo sada zatražiti od policije provođenje potrebnih izvida, odnosno kriminalističko istraživanje ovog slučaja, objavio je Dalmatinski portal.

HRT smatra da je Šabić zloupotrijebio položaj jer je bio urednik i samostalno je sastavljao svoj program.

Kako je Slobodna Dalmacija objavila prije nekoliko tjedana, njegova kolegica je na zajedničkom kompjutoru slučajno pronašla njegov privatni Gmail profil koji je ostao otvoren i vidjela da je samo za siječanj 2023. navodno slao račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, župama i ostalima, što su bile cifre od 200, 400 i više eura za gostovanje u emisiji.

Kako piše Dalmacija news, naknadno se ispostavilo kako je na splitskim lokalnim portalima objavljeno nekoliko tekstova o gostovanjima u emisijama, a koje je sam Šabić pripremao i slao elektroničkom poštom.

Dobio otkaz

"Zbog skrivljenog ponašanja Denisu Šabiću otkazan je ugovor o radu. Istina je da je uzimao novce, nažalost, što je sramota za firmu. Jučer mu je poslan otkaz, mislim da mu je već danas uručen. Ne znam koliko je točno zaradio, bili smo u šoku kada smo čuli da je radio to sustavno, godinama. Ne znamo još što će biti dalje, no mislim da HRT neće stati samo na ovome", rekla je Nevenka Mikac, voditeljica Odjela komunikacija HRT-a.

Šabić vodio prosvjed za Mirka Norca i HDZ-ove skupove

Šabić je godinama bio voditelj HDZ-ovih skupova po Splitsko-dalmatinskoj županiji, a 2001. godine vodio je skup za Mirka Norca. Redovno ga se prije desetak godina moglo naći na HDZ-ovim skupovima, a svojevremeno je vodio predstavljanje splitskog ogranka Bandićeve stranke.

2013. godine na Poljudu je prije Thompsonovog koncerta među ostalima pozdravio i friško izabranog HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnju. Osim na ovim političko-estradnim sadržajima, Šabić je bio angažiran i za izbore ljepote.