HSP AS: Kolinda je obezvrijedila sve što je HOS napravio u borbi protiv četnika

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL, Screenshot: HSP AS

KOLINDA Grabar Kitarović danas se odrekla pozdrava Za dom spremni rekavši da je on neprihvatljiv.

Popodne je reagirao HSP Ante Starčević koji sad žali što su Kolindi dali podršku. HSP AS, dakle, priznaje da nisu imali dovoljno političkog znanja kad su smatrali da je Kolinda dobar kandidat za predsjednika.

Oni u priopćenju kažu kako Kolindi prije četiri godine ZDS nije smetao.

"Ovakvim kopernikanskim preobratom u dojučerašnjim stavovima aktualna predsjednica izravno je obezvrijedila sve što su bojovnici HOS-a učinili u stvaranju, obrani i oslobađanju Hrvatske od velikosrpskih četničkih agresora", kažu u priopćenju koje potpisuje predsjednik HSP-a AS Hrvoje Niče.

"Nakon svih rasprava oko pozdrava Za dom spremni koje su se u protekle dvije godine
provele u hrvatskom društvu apsolutno je beskorisno iznositi nepobitne činjenice kako je riječ o pozdravu koji se u različitim varijacijama različito koristio tijekom bogate hrvatske povijesti, ali i koji se u točno ovakvom obliku koristio tijekom Domovinskog rata! Proglašavajući pozdrav Za dom spremni neprihvatljivim, predsjednica RH izravno je neprihvatljivima proglasila bojovnike HOS-a koji su se upravo tim usklikom motivirali krećući u izravne sukobe s brojčano nadmoćnijim i oružano superiornijim neprijateljem", stoji u priopćenju.

Drugim riječima, HSP AS nije objasnio kad se točno u povijesti prije ustaša koristio pozdrav Za dom spremni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.