I Jugović se uključio u raspravu na ljevici: Tito je mrtav, a novi nije na vidiku

Foto: Facebook

GORAN JUGOVIĆ, kandidat liste Dišpet za gradonačelnika Splita, uključio se u raspravu između Dragana Markovine iz Nove ljevice i Aide Batarelo iz SDP-a. Markovina je danas pozvao Batarelo da povuče kandidaturu jer je to jedini način da se odupru desnici koja prijeti preuzimanjem vlasti u Splitu. Pitao ju je i gdje je bila prije tri godine kada je Baldasar držao govor na otkrivanju spomenika palim HOS-ovcima.

Jugović je pozdravio poziv Dragana Markovine da se na lijevom dijelu političkog spektra ideološki okupe svi zainteresirani birači.

"To radi i HDZ svojim ispraznim domoljubnim pričama na desnom dijelu. Isprazno ideološko pozivanje na minula vremena, minule projekte i uporan pogled unatrag, nemaju apsolutno nikakve šanse jer ne nude nikakvu realnu perspektivu životu grada, čime Nova stara ljevica samo postaje osobni taoc svoje ideje, neartikulirane za 21. stoljeće, kao i nepobitne činjenice da je Hrvatska samostalna država i da se jedino tako može dalje razvijati", smatra Jugović.

"Moderna ljevica ne može sebi dopustiti da bude salonska kao Nova stara ljevica"

"Kao što HDZ prodaje ideološku maglu desnici s Domovinskim ratom, domoljubljem i nacionalizmom, Nova stara ljevica nudi proporcionalno obrnutu sliku, čiji je rezultat uvijek povijesno jasan i demagoški nostalgičan. Tito je mrtav i novi nije na vidiku. Moderna ljevica danas jednostavno ne može sebi dopustiti da bude salonska kao što je to Nova stara ljevica, opterećena nepotrebnim ideološkim obračunima i puštanjem magle u svakodnevni politički prostor", drži lider Dišpeta. 

"Ideolozi Nove stare ljevice su interesna skupina koja jako dobro živi"

Tvrdi da se jedino oni bore za socijalnu pravednost i jednakost čitavog društva.

"Moderna ljevica danas mora imati novi identitet, biti prostor novih ideja, dijaloga, osjećaja za radnika i malog čovjeka na čiju se razinu treba spustiti i čije problema treba u potpunosti razumijeti. Moderna ljevica danas ne može i ne smije biti isključivi poklopac na loncu desnice te se, umjesto ozbiljnim socijalnim problemima u društvu, baviti trivijalnim obračunima sa skupinama crnokošuljaša. Danas je lijevi populizam izgubio osjećaj za radnika, kao i za sve male ljude upravo zbog činjenice što su ideolozi te Nove stare ljevice interesna skupina koja jako dobro živi i ne može sebi zbog osobnog interesa dopustiti borbu za prava malog čovjeka već se skrivaju iza ideologije", konstatirao je Jugović.

Pozvao je Markovinu i Batarelo da dokažu da nisu salonski, tj. ideološki, već istinski ljevičari te da se ostave nostalgije i isprazne ideologije i posvete borbi za boljitak Splita i Splićana.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.