Ilegalno je sredila stan "kninskoj kraljici" Josipi Rimac, ali ne ide u zatvor

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

BIVŠA ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ana Marija Radić nepravomoćno je osuđena na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što je darovala stan u Kninu obitelji bivše gradonačelnice Josipe Rimac. Rimčevi nisu imali pravo na taj stan pa je državni proračun oštećen za 548 tisuća kuna. 

Zatvorsku kaznu Radiće neće odslužiti nego će joj ona biti prenamijenjena u rad za opće dobro. Ako presuda postane pravomoćna, državi će morati vratiti 548 tisuća kuna.

Radić se nije okoristila

U obrazoloženju presude stoji da Radić sama nije imala koristi od darivanja stana, ali da je omogućila Rimčevima nezakonito stjecanje nekretnine jer je bila u dobrim odnosima s njima.

Radić je zlouporabama položaja 2008. i 2009. omogućila obitelji Danijela Rimca da uz stan na prvom katu zgrade u Kninu, na koji su imali pravo i koji su koristili u istoj zgradi, dobiju i stan u prizemlju s podrumom na koji nisu imali pravo niti su ga upotrebljavali, piše HRT. Kako bi prikrila takve radnje Radić je naredila službenicima ureda u Kninu da prikažu u ugovoru o darivanju da je riječ o jednoj nekretnini. Sud je kao životne i logične prihvatio iskaze službenica iz Knina koje su posvjedočile da su to učinile jer su se bojale da će u suprotnom dobiti otkaz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.