Oprez. Ovo nije Indexov članak o Bartulici i Ferrariju. Ovo je prevara

U FACEBOOK grupi Podrška za prelazak u demokratski socijalizam objavljen je komentar člana grupe o Bartulici i Ferrariju uz link na članak koji nikad nije objavljen na Indexu i koji služi samo u svrhu prevare.

"Ipak je ferari vlasništvo g. bartulice!? Muljao je o svemu i svačemu ali istinu nije rekao. Hvala novinarima za to što znamo o političarima, jest da nije puno ali da nije Njih i za ovo što znamo bili bi uskraćeni”, stoji u statusu koji linka na članak objavljen na adresi https://economicnews.live/page4?p=1913937362381125&hr=5411&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1gwRE2DTF87mbq4waw3xCH80ZLOMHwkHoLQduZF_G2AJ3pPn4d8ISzsZ8_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw.

No kada se otvori članak, izgleda kao da se radi o Indexovoj stranici, s logom Indexa, imenom i slikom novinara, rubrikama i vezanim vijestima, čak je i fotografija ukradena.

Prvi dio teksta iskopiran je iz pravog Indexovog članka o Bartulici. No nakon podnaslova "Na čemu on zarađuje" slijedi tekst o prihodima u kojem se u gotovo svakom odlomku spominje investicijska platforma Trade NeuPro koja linka na drugu stranicu koja traži korisnike da upišu svoje podatke.

U tekstu se čak nalazi i slika koja bi trebala biti izvod računa iz banke. No i to je također lažno.

Na kraju članka piše kako su urednici Indexa isprobali platformu te da će platforma "zbog velikog broja novih sudionika privremeno ograničiti registraciju od 17.06.2024. Požurite se registrirati i ne propustite svoju priliku!"

Upozoravamo čitatelje da to sve nema veze s Indexom te da je sve to laž i da se ne registriraju na takve platforme.

Pročitajte više