Istra za SDP-ovca: Kajin i Jakovčić u drugom krugu podržavaju Josipovića

PREDSJEDNIK IDS-a Ivan Jakovčić i predsjednički kandidat stranke Damir Kajin danas su najavili kako će u drugom krugu izbora podržati kandidata SDP-a Ivu Josipovića.

Jakovčić je dodao i kako će IDS o podršci Josipoviću definitivno odlučiti sutra nakon sastanka sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i predsjednikom HNS-a Radimirom Čačićem. Te tri stranke ovog ljeta su formirale tako zvanu "Kastavsku grupu" kojoj je  krajnji cilj svrgavanje s vlasti HDZ-ove koalicije. Na sutrašnjem sastanku će, osim predsjednika sve tri stranke, sudjelovati i njihovi predsjednički kandidati, te se očekuje da će tada i HNS dati Josipoviću otvorenu podršku.

"Izbori su bili legitimni, ali nisu bili fer"

U prvom krugu predsjedničkih izbora istarski kandidat Kajin dobio je 3,8 posto glasova , a zadovoljan je zbog činjenice da je "IDS prešao Učku". Smatra kako zbog nekih medija izbori nisu u cijelosti bili fer, ali se ne slaže sa Vesnom Škare Ožbolt koja je podnijela Ustavnu tužbu protiv nelegitimnosti izbora. Kajin tvrdi kako su izbori bili apsolutno legitimni.

"Osobno ću 10. siječnja podržati Josipovića jer želim vjerovati da će nastaviti Mesićevu politiku čuvanja institucija i borbe protiv kriminala. Nisam ušao u bitku da bi pobijedio već da uistinu zaživi dio istarskih vrijednosti utemeljenih u sloganu 'Svi za mnom'", kazao je Kajin. Dvojac je demantirao izjavu HRT-ovog novinara Mislava Togonala koji je Kajina pitao je li istina da je najpoznatiji IDS-ov dvojac u zavadi. Jakovčić je dodao da je već jučer s Milanovićem razgovarao o tome kako će se njegova stranka uključiti u kampanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.