Izraelski vojnici uočili sumnjivu kuću u Gazi. Ušli unutra pa teško stradali

Foto: EPA

Četiri izraelska vojnika su ubijena, a sedam ih je ranjeno u eksploziji u Pojasu Gaze. Smrtno su stradali 24-godišnji bojnik Tal Pshebilski Shaulov, 20-godišnji stožerni narednik Eitan Karlsbrun te 19-godišnji narednici Almog Shalom i Yair Levin.

Njihovom smrću se broj poginulih izraelskih vojnika tijekom kopnene ofenzive popeo na 300. Sva četvorica su služila u izvidničkoj jedinici brigade Givati. Shaulov je bio nadređen svojim suborcima. Inače, Levin je unuk bivšeg zastupnika Likuda Moshea Feiglina.

Pronađeno tunelsko okno

Prema početnoj istrazi Izraelskih obrambenih snaga (IDF) vojnici su bacili eksplozivnu napravu u sumnjivi objekt u četvrti Shaboura u Rafahu. Namjeravali su tako aktivirati sve potencijalne zamke. Nakon što nije došlo do eksplozije, odlučili su ući u kuću. 

Kad su dvojica vojnika ušla u trokatnicu, došlo je do eksplozije i urušavanja objekta. Spasilačke službe su uspjele spasiti jednog vojnika iz ruševina. Od sedam ozlijeđenih vojnika, pet ih ima teške tjelesne ozljede, piše The Times of Israel

Iz IDF-a su napomenuli kako su kasnije pronašli tunelsko okno unutar kuće, što ukazuje da je objekt vjerojatno pripadao operativcu Hamasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.