Izvoznici softvera traže nastavak kurikularne reforme:"Nanosite nemjerljivu štetu Hrvatskoj"

Foto: Facebook

UDRUGA Hrvatski nezavisni izvoznici softvera - CISEx zabrinuta je zbog razvoja događanja vezanih uz Cjelovitu kurikularnu reformu, a koji upućuju na mogućnost njenog usporavanja i neuvažavanja dosadašnjeg truda stručnih i ekspertnih radnih skupina.

Osiguranje vrhunskog i suvremenog obrazovnog sustava smatramo osnovnim preduvjetom za dovođenje Hrvatske u skupinu uspješnih društava, smatraju u CISEx-u.

Udruga CISEx koja ima 180 članova, pretežito tvrtki u ICT sektoru koje zapošljavaju više od 2.700 radnika i imaju prihod od 1,4 milijarde kuna smatra da je odnos hrvatske države prema vlastitom obrazovnom sustavu tradicionalno loš, njegovo unaprjeđenje se predugo odgađalo, a tome, kako navode, više na putu ne bi smjeli stajati nikakvi politički, ideološki ili financijski razlozi. Posljedice toga se u gospodarstvu osjećaju već godinama.

Želimo razvijati kvalitetna rada mjesta temeljena na znanju

"Mi kao poslodavci želimo u Hrvatskoj razvijati visokokvalitetna radna mjesta temeljena na znanju, a kao roditelji očekujemo da naša djeca u svojoj zemlji imaju uvjete za razvoj koji će im osigurati konkurentnost u globalnoj okolini.

Smatramo da svako djelovanje koje usporava ovu reformu nanosi nemjerljivu štetu Hrvatskoj te očekujemo da svi odgovorni za njenu provedbu učine sve potrebno da se ona provede po visokim stručnim i znanstvenim kriterijima i bez odgađanja", upozoravaju iz CISEx-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.