Jadranka Kosor poništila namješteni natječaj za zapošljavanje u HAC-u



JADRANKA KOSOR zatražila je da se poništi natječaj za zapošljavanje u Hrvatskim autocestama, na naplatnim kućicama u Vrgorcu! Priopćeno je to na službenim stranicama Hrvatske vlade.

"Zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje na Naplatnoj postaji Vrgorac, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor zatražila je od Hrvatskih autocesta poništenje natječaja", stoji u kratkom Vladinom priopćenju.

Natječaj je poništen zbog jedne od najnovijih afera u HAC-u, o kojoj je prvi izvijestio Index. Šef uprave HAC-a Stjepko Boban je, podsjećamo, namjestio natječaj i to tako što je u potpunosti zanemario prijedlog komisije za zapošljavanje i osobno sastavio listu novih zaposlenika.

Problem je što se pritom ogriješio o Zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji nalaže da nezaposleni branitelji ili članovi obitelji stradalih branitelja imaju prednost prilikom zapošljavanja u državnim firmama. Nakon što je afera otkrivena Boban je poručio da medijski napisi nisu točni i da je postupak proveden u skladu sa zakonom, ali inspekcija Državnog inspektorata pronašla je brojne laži u njegovim izjavama.

Počelo se stoga špekulirati da se Bobanu sprema smjena, a ova Kosoričina odluka da poništi sporni natječaj vjerojatno je prvi korak u tom smjeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.