Jak pljusak u Zagrebu. Izdana upozorenja za skoro cijelu zemlju zbog nevremena

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Jak pljusak spustio se nešto prije 15 sati na šire područje Zagreba, a nebo se zacrnilo. Čuje se i grmljavina. 

Slične nestabilnosti i nevremena očekuju se diljem zemlje danas do kraja dana i sutra.

 

Upaljen meteoalarm

Nakon što su prošlog tjedna zabilježene vrlo visoke temperature i prvi ovogodišnji toplinski val, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je nove nestabilnosti i grmljavinska nevremena. Ovaj tjedan pojedina područja Hrvatske već su zahvatile obilnije padaline, a sada se očekuju nove.

Za danas je za gotovo cijelu zemlju izdan žuti meteoalarm zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena i/ili jakog vjetra, dok je za područje Velebitskog kanala izdano narančasto upozorenje zbog jake i mjestimice vrlo jake bure. Tek za sam jug zemlje nisu izdana nikakva upozorenja.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", istaknuo je Državni hidrometeorološki zavod.

Za sutra je također za većinu zemlje na snazi žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena, osim unutrašnjosti Dalmacije i samog juga Hrvatske. 

Jutros grmljavinsko nevrijeme na sjevernom Jadranu

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je prijepodne dio sjevernog Jadrana oko Senja, Novog Vinodolskog i Crikvenice. Oko 10 sati u nekim je dijelovima padala tuča, a u ostatku je pao snažan pljusak praćen grmljavinom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.