Jehovin svjedok u Velikoj Britaniji umro nakon što je zbog vjere odbio transfuziju krvi

BRITANSKI 15-godišnji učenik Joshua McAuley umro je od ozljeda zarađenih u prometnoj nesreći zato što je odbio transfuziju krvi.

Joshua je bio Jehovin svjedok, a članovima te sekte je zabranjeno primiti krv drugih osoba. Na nesretnog mladića je naletio automobil dok je išao u trgovinu kupiti slatkiše te je zaradio po život opasne ozljede nogu i abdomena. Ostao je pri svijesti, no izgubio je mnogo krvi te je helikopterom prebačen u bolnicu na transfuziju, piše Daily Mail. 

Transfuzija krvi zabranjena je po Bibliji

Umro je šest sati poslije, nakon što je odbio transfuziju zbog svoje vjere. Po zakonu, britanski liječnici su morali odlučiti smije li osoba mlađa od 16 godina odbiti medicinski tretman bez znanja ili dozvole roditelja. Očito je kako su liječnici birminghamske bolnice odlučili kako je Joshua mogao donijeti tu odluku. Još nije poznato jesu li roditelji bili u bolnici u vrijeme kada se odlučivalo o životu mladog Jehovinog svjedoka.

Članovi sekte su objasnili kako je Joshua liječnicima po dolasku u bolnicu kazao "bez krvi". Joshua je u tom slučaju slijedio svoju vjeru koja kaže kako je krv sveta, a transfuzija zabranjena po Bibliji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.