Josipović izgladio nesporazume s Bošnjacima pa obišao gradilište džamije u Rijeci

PREDSJEDNIK Ivo Josipović danas je dan proveo s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Njihova"turneja" počela je u Bihaću, a završila na gradilištu džamije u Rijeci.

U Bihaću su Josipović i Izetbegović razriješili nesporazume između hrvatskog predsjednika i Bošnjaka zbog njegove izjave Reutersu za koju su se složili da je neprecizno protumačena. Podsjetimo, mediji su prenijeli kako je Josipović u intervju Reutersu izrazio zabrinutost zbog stanja na sjeveru Afrike koje bi moglo dovesti do radikalizacije u muslimanskom svijetu.

"Centar prijateljstva i povjerenja između Hrvata i Bošnjaka"


"Predsjednik Josipović je već u javnosti objašnjavao da je upravo suprotno", kazao je Izetbegović, a Josipović se složio da je došlo do nesporazuma oko interpretacije njegovih izjava i da je priča razjašnjena.

Drugi dio njihova druženja bio je u Rijeci gdje su Izetbegović i Josipović obišli gradilište Islamskog centra u Rijeci. Josipović je tom prilikom rekao da će to biti centar prijateljstva i povjerenja između Hrvata i Bošnjaka te katolika i muslimana. Obojica su pozvali Bošnjake u Hrvatskoj da se na popisu stanovništva potpuno slobodno izjasne i o nacionalnoj, a i o vjerskoj pripadnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.