Južna Koreja optužila Sjevernu za organizaciju atentata na Kim Jong-nama

Foto: Hina

UBOJSTVO Kim Jong-nama organizirala su ministarstva Sjeverne Koreje pod vodstvom njegovog polubrata Kim Jong-una, izjavile su vlasti Južne Koreje, prenosi Independent.

Južnokorejski političari dobili su informacije od državnih sigurnosnih službi da su identificirana osmorica osumnjičenih za ubojstvo, uključujući 4 službenika Ministarstva sigurnosti i 2 službenika Ministarstva vanjskih poslova Sjeverne Koreje.

Službenici su izjavili da su Kim Jong-nama ubili sjevernokorejski agenti u zračnoj luci u Kuala Lumpuru. Malezijske vlasti rekle su da je obdukcijom dokazano da je otrovan nervnim plinom VX te je umro 20 minuta poslije. Sjeverna Koreja nije priznala ove navode.

Pogubili petoricu ljudi protuavionskim puškama

Južnokorejski političari također su izjavili da je Sjeverna Koreja pogubila petoricu viših sigurnosnih službenika zbog davanja lažnih izvještaja Kim Jong unu, citirajući Državnu obavještajnu službu (NIS).

Navodno su službenici pogubljeni protuavionskim puškama, a nije jasno za kakve su lažne iskaze optuženi.

Podsjetimo, malezijske vlasti nisu optužile sjevernokorejsku vladu, ali službenici su rekli da su četvorica muškaraca iz Sjeverne Koreje dali otrov dvjema ženama koje su izvele napad. Muškarci su isti dan pobjegli iz države, a dvije žene su uhićene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.