Kakva farsa: Bene ostaju Kerumove, novi koncesionar nećak i sin predsjednika Županijske skupštine

Foto: zeljko-kerum.hr

SAMO dan nakon što je dobila koncesiju za splitsku plažu Bene, tvrtka National promijenila je sjedište, osnivača i osobu ovlaštenu za zastupanje. Nije to više Nikola Matić na adresi Antuna Mihanovića 38, već Igor Sapunar, Kerumov nećak i sin Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine, na adresi u trgovačkom centru Joker.

Matić ni ne zna da je firma otišla Sapunaru

Promjena tako bitnih detalja promaknula je i samom Matiću, kojeg smo danas kontaktirali kao novog koncesionara plaže Bene. Novinari su, naime, već otkrili da je imao firmu s Igorom Sapunarom i da novi koncesionar Bena nema ni prihode, ni zaposlene.

"Ponuda je bila najbolja, a ovo ostalo ne bih komentirao. Imam pet firmi i s drugim ljudima, osim sa Sapunarom. Nigdje se nije uvjetovalo da koncesionar mora imati milijune prihoda i stotine zaposlenika. Tvrtka je moja, a kako će biti sutra, ne znam", kazao nam je Matić.

Predsjednik Skupštine: Nisam upućen u poslovne planove svog sina

Uvidom u Sudski registar vidljivo je da su podaci o tvrtki promijenjeni jučer, a objavljeni danas. Kakva farsa. Očito su se htjele izbjeći neugodnosti za Sapunara seniora, predsjednika Skupštine i člana Povjerenstva za odabir najpovoljnijih ponuda za koncesije na pomorskom dobru. Kada bi se vidjelo da mu je ponudu za Bene dao sin, vjerojatno bi postavilo koje pitanje tijekom rasprave na Županijskoj skupštini. Ovako je Petroslav Sapunar dva puta glasao za tvrtku koju će mu sutradan preuzeti sin. Prvi put kao član povjerenstva, a drugi put na Županijskoj skupštini. 

"Nisam upućen u poslovne planove svog sina. O tome ne govorimo. Ja eventualno mogu nešto naslućivati. Imam i svojih obaveza. Ja jesam član povjerenstva i moj glas ne bi ništa promijenio jer oko ove točke uopće nije bilo prijepora", kazao nam je Petroslav Sapunar.

Za Bene se nije javio nitko osim Keruma

Na natječaj za Bene su se inače javile još dvije tvrtke, dosadašnji koncesionar Uvala Bene i Kruščica, firma koju je osnovala Kerumova punica, a vodi je rođak Fani Kerum Dražen Delić, vijećnik HGS-a. Kruščica upravlja Kerumovim novim hotelom Corner. Ispada, dakle, da za koncesiju nitko nije ni bio zainteresiran osim Keruma.

Kerumovi HGS-ovci pomogli su prije dva dana županu Zlatku Ževrnji da koncesija za Zlatni rat ode u ruke tvrtki bez prihoda i zaposlenih, ali zato povezanoj s određenim strukturama u HDZ-u, a HDZ-ovci su se zauzvrat pobrinuli da Kerumu ostanu Bene idućih 15 godina. Danas su se zavrtjeli janjci, a kako i ne bi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.