Kamala Harris nakon razmjene ruskih i američkih zarobljenika nazvala Juliju Navalnu

Screenshot: X

Američka potpredsjednica Kamala Harris danas je nazvala Juliju Navalnu, udovicu bivšeg najvećeg neprijatelja Kremlja Alekseja Navalnog, nakon velike razmjene zarobljenika između Moskve i Zapada.

Harris je izrazila svoju podršku i pohvalila doprinos borbi za demokratsku Rusiju Alekseja Navalnog i njegove supruge, rekla je na mreži X glasnogovornica Julije Navalni Kira Jarmiš.

Bijela kuća potvrdila je u četvrtak da je pokušala osloboditi Putinova žestokog protivnika, koji je umro u veljači u zatvoru u Rusiji, kao što je tim Alekseja Navalnog ranije objavio.

Navalni je umro u dobi od 47 godina u nejasnim okolnostima 16. veljače 2024., nakon što je prošao kroz sve mučnije uvjete pritvora. Njegovi pristaše optužuju Kremlj, koji to negira, da ga je ubio.

Oslobođeno nekoliko suradnika pokojnog Navalnog

Razmjena je omogućila oslobađanje nekoliko suradnika Alekseja Navalnog, kao i drugih Putinovih oponenata koji su ga podržavali, posebice Ilije Jačina i Vladimira Kara-Murze.

Julia Navalna zahvalila je Kamali Harris na pomoći Sjedinjenih Država u organiziranju razmjene.

Također je pozvala međunarodnu zajednicu da promiče oslobađanje drugih ruskih političkih protivnika.

Nakon povlačenja predsjednika Joea Bidena Kamala Harris je najvjerojatnija kandidatkinja Demokratske stranke, koja će se sučeliti s bivšim stanarom Bijele kuće Donaldom Trumpom na predsjedničkim izborima u studenom.

Poput Bidena, čvrsto je podržavala Ukrajinu u suočavanju s ruskom invazijom pokrenutom u veljači 2022. i osudila zvjerstva koja se pripisuju ruskoj vojsci.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u srpnju je istaknuo "neprijateljsku retoriku" Kamale Harris prema Rusiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.