Kao da je ljeto: Danas +30. Sutra na kopnu i 10 stupnjeva hladnije s kišom

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Prema izvještaju DHMZ-a, danas se očekuje razmjerno vjetrovito i toplije vrijeme od prosjeka. U istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji prevladavat će pretežno sunčano vrijeme, dok će prema zapadu biti oblačnije, uz mogućnost mjestimične kiše uz granicu sa Slovenijom.

Do večernjih sati na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša će biti sve češća, a lokalno su moguće i grmljavinske oluje. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, a u gorskim predjelima bit će jak. Na Jadranu će prevladavati umjereno i jako jugo te južni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 25 i 30°C, dok će na sjeveru Jadrana biti ponešto niža.

Sutra kiša i na kopnu 10 stupnjeva hladnije

Prema prognozi DHMZ-a, tijekom noći sa zapada stiže jače naoblačenje s kišom. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana na istoku zemlje i u Dalmaciji.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u Dalmaciji postupno okretati na sjeverozapadnjak. Na sjevernom Jadranu popodne će zapuhati bura i jačati.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 15 i 20°C, a na Jadranu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 17 do 22°C, dok će na Jadranu biti nešto viša, između 23 i 27°C.

U nedjelju smirivanje, sa zapada i razvedravanje, a kiša još samo na istoku i jugu. U ponedjeljak pretežno sunčano. Na kopnu će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a slabjet će u ponedjeljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.