Karlovačka policija: Ilegalni migranti nam prijavili da ih je netko napao u BiH

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

Karlovačka Policijska uprava proslijedit će policiji BiH kaznene prijave devetero ilegalnih migranata koje je u petak na području BiH fizički napala i opljačkala skupina nepoznatih muškaraca, izvijestila je danas karlovačka policija.

Napadnuti Afganistanac ima vidljivu ozljedu glave

Među napadnutim ilegalnim migrantima u BiH 22-godišnji Afganistanac je u lošem fizičkom stanju s vidljivom ozljedom glave.

U priopćenju PU karlovačka navodi kako su u petak, 11. kolovoza, poslijepodne, prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske, policijski službenici zatekli na području općine Cetingrad devet stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu RH.

Policija: U BiH ih presreli muškarci i napali ih

Kriminalističkim istraživanjem djelatnici PU utvrdili su da su ilegalne migrante u šumi na teritoriju Bosne i Hercegovine presrela četvorica nepoznatih muškaraca i napali ih.

"Uz primjenu fizičke sile, verbalne prijetnje te prijetnje vatrenim i hladnim oružjem, otuđili su im novac, mobitele, torbe s odjećom i drugo”, priopćeno je iz PU.

"Migranti slijed spleta okolnosti pobjegli i krenuli prema RH"

Nakon počinjenog kaznenog djela “skupina muškaraca ih je odvela do napuštene kuće, odakle su migranti uslijed spleta okolnosti pobjegli i pješice krenuli prema Republici Hrvatskoj”, dodaje se u priopćenju.

Iz karlovačke PU najavljuju međunarodnu policijsku suradnju vezano za ovaj slučaj. Svi su ilegalni migranti, strani državljani, od Republike Hrvatske zatražili međunarodnu zaštitu, tj. azil.

Pročitajte više