Katolički ekstremisti dijele kontakte HDZ-ovaca: "Zovite ih da odbace laž i zlo Istanbulske konvencije"

Ilustracija: Index (FAH, Vigilare)

KATOLIČKI ekstremisti iz udruge Vigilare objavili su na svojim stranicama brojeve telefona i mailove saborskih zastupnika HDZ-a te kontakte svih tijela te stranke, te su pozvali svoje istomišljenike da pišu i nazivaju HDZ-ovce iz svoje izborne jedinice da bi im "objasnili" zašto bi bilo loše ratificirati Istanbulsku konvenciju.

"Tražimo od vas dvije stvari"


"Protivim se 'Istanbulskoj konvenciji' i tražim od Vas da glasujete protiv njezine ratifikacije u Saboru. Ovo je za mene i moju obitelj vrlo važno pitanje i zato ću pratiti kako ćete glasovati i na temelju toga odlučiti hoću li Vam dati povjerenje na sljedećim izborima", pismo je koje bi trebali dobiti predstavnici HDZ-a, a po naputku Vigilarea. 

Naime, radikali iz Vigilarea pozivaju na prosvjed protiv donošenja Istanbulske konvencije koji će se održati u subotu 24. ožujka 2018. u Zagrebu. Prosvjed bi trebao krenuti ispred prostorija HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u 11 sati, a zatim bi povorka trebala preko Trga bana Josipa Jelačića krenuti na Trg svetog Marka, odnosno pred zgrade sabora i vlade.

Od svojih simpatizera traže dvije stvari. Prva je, naravno, da dođu na prosvjed. A druga je da pošalju pismo HDZ-ovcima iz svojih izbornih jedinica te ih tako upozore da ne dozvole ratificiranje Istanbulske konvencije.

Odbaciti laž i zlo

"Moramo poslati jasnu poruku da želimo da naši vlastodršci odbace laž i zlo te odbiju ratificirati kontroverznu 'Istanbulsku konvenciju' koja promiče protukršćansku rodnu ideologiju", stoji u pozivu Vigilarea koji potpisuje njihov predsjednik, kontroverzni Vice Batarelo. Vigilare smatra da Konvencija ne samo da stvara razdor u društvu nego doprinosi uništenju "antropološke istine da je čovjek od Boga stvoren kao muškarac ili žena".


"Istanbulska konvencija ima moć promijeniti hrvatski Ustav i negativno utjecati na teško izboreni hrvatski suverenitet postavljajući nadzorno stručno tijelo GREVIO iznad Hrvatskog sabora. Sad zamislite kakav razorni učinak može imati u budućnosti na zakone koji reguliraju školstvo, zdravstvo, obitelj i socijalne politike!" stoji u pozivu Vigilarea, a koji u svom pozivu očito nemaju problema istaknuti neistine oko Istanbulske konvencije.

Katolički ekstremisti

Podsjetimo kako je udruga Vigilare organizira TradFest - Festival tradicije i konzervativnih ideja, na kojemu je glavni gost 2016. godine bio konzervativni kardinal Raymond Leo Burke, ozloglašen zbog niza svojih ultrakonzervativnih pozicija, no najgore što se veže za Burkea su njegovi pokušaji obrane pedofilije u crkvi. Burke je javno kazao kako su za pojavu pedofilije u Crkvi krive žene.

Isto je tako kardinal George Pell, savjetnik pape Franje i treći čovjek Vatikana, službeno optužen za  seksualno zlostavljanje djece, 2015. godine u Zagrebu vodio misu na proslavi crkvene svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata. Tom prilikom je susret s njim zabilježio i Vice John Batarelo, koji je fotografiju s Pellom objavio na Facebooku.

U posljednje vrijeme Vigilare je angažiran oko potpunog ukidanja prava žena na pobačaj, a od građana traže da ih u tom podrže i financijskim prilogom. 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.