Kerum daje Mrduljašu pola milijuna kuna za doček Nove godine, još se ne zna tko će nastupiti

GRAD SPLIT dat će više od pola milijuna kuna tvrtki Tome Mrduljaša Dalmacija koncert za doček Nove godine. Mrduljaš, kojem je lani povjerena i organizacija Splitskog festivala, prijavio se s nekoliko glazbenih kombinacija, no koja će uvesti Splićane u novo ljeto, još nije poznato.

Dobar organizator zlata vrijedi

"Ponudio sam desetak izvođača, poput Magazina, Grdovića, Nižetića, klape Intrade. Sad ćemo ugovoriti tko će to točno biti, za koji dan sve će se znati. Uzeli su mene jer sam se pokazao kao dobar organizator dočeka, ovo je već peti po redu. Počeli smo s Coloniom, nastavili sa Stavrosom i Tonyjem Cetinskim, lani su bili Oliver i Ban", kaže nam Mrduljaš.

Stari partneri

Njegov odabir i nije neko veliko iznenađenje i pored činjenice da još nije konkretizirana lista izvođača.

Mrduljaš i Kerum stari su poslovni partneri. Kerum je bio glavni pokrovitelj Splitskog festivala kojeg je Mrduljaš organizirao u razdoblju 2005. - 2008. godine, a zajedno su ulagali i u TV Dalmaciju. Tu je došlo do nekakvog nesporazuma, nakon kojeg je Mrduljaš otišao sa televizije. Ipak, odnosi se nisu narušili. Mrduljaš je i dalje Kerumov izbor broj 1 kada je riječ o zabavi.

Formalnu odluku o odabiru Tome Mrduljaša donio je Odbor za gradske manifestacije Grada Splita. Za doček će se izdvojiti 550 tisuća kuna.

Za karneval novi natječaj

Odabrani su i organizatori ostalih priredbi koje će uveseliti Splićane u zimskoj sezoni. Mali Split Jovice Škare dobit će 120 tisuća kuna za organizaciju manifestacije Dječji program prosinac 2011., dok će Splitski krug mladih Tonča Šundova s Kanala 5 raspolagati sa 200 tisuća kuna za Božićni sajam.

Još se traži organizator karnevala, koji Grad financira sa 300 tisuća kuna. Nijedan od ponuditelja nije ispunio uvjete pa će se ići u novi natječaj, obrazložila je predsjednica Odbora Kerumova zamjenica Anđelka Visković. Što reći, uvijek je problem s tim karnevalom, jer bi pola Splićana najrađe kao krnju spalilo gradonačelnika... Valja, stoga, biti oprezan sa organizacijom.

Na natječaj za priredbe koje financira Grad javilo se inače 13 ponuditelja. Sedmero ih nije ispunilo uvjete natječaja zbog nepotpune dokumentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.