Kerumov vijećnik za pijani napad na ženu i sina dobio 30 dana zatvora

Foto: Facebook

DAMIR RODA ĆOSIĆ, vijećnik Kerumovog HGS-a u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije i šef kotara Sućidar, osuđen je na Prekršajnom sudu u Splitu nepravomoćno na 30 dana zatvora zbog obiteljskog nasilja.

Ćosić je 19. travnja u večernjim satima pijan nasrnuo na suprugu, a onda i na sina koji je pokušao zaštititi majku. Zaprijetio im je da će nabaviti pištolj i sve ih srediti. Sin je pozvao policiju koja je Rodu privela na Prekršajni sud. Sutkinja mu je odredila tjedan dana zadržavanja na Bilicama.

Jučer su ga nakratko ponovno doveli na sud iz zatvora. Nakon presude vraćen je na Bilice jer mu je sutkinja odredila još 15 dana zadržavanja u zatvoru. 

Određene su i dvije zaštitne mjere. Roda je na šest mjeseci udaljen iz stana, a zabranjeno mu je i približavanje supruzi i sinu na manje od 20 metara. 

Od HSP-a preko HDZ-a i SDP-a do Keruma 

Ćosić je jedinstvena pojava na splitskoj političkoj sceni. Nakon karijere u nekoliko pravaških stranaka, zvjezdane trenutke doživio je prije pet godina kada je s HDZ-om ušao i u Gradsko vijeće i u Županijsku skupštinu, u kojoj je bio i potpredsjednik u prošlom sazivu. 

Ljubav s HDZ-om nije dugo trajala jer se Roda priklonio gradonačelniku Ivi Baldasaru, tada još u SDP-u. Zbog takvog čina, njegovoj pastorki nije produžen ugovor u županijskoj Turističkoj zajednici. Roda je to osobno shvatio pa je zaprijetio direktoru Jošku Stelli. Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu za prijetnju, a pastorku je zbrinuo Baldasar u gradskoj Splitskoj obali. 

I Roda i pastorka završili su na koncu uz Baldasara na listi Milana Bandića koji se revanširao tako da mu je u ZET-u zaposlio kćer missicu.

Prošle godine Roda se našao u Kerumovom taboru za lokalne izbore. Kao zamjenu ga je poslao u Županijsku skupštinu, a dobio je i mjesto u Nadzornom odboru Split Parkinga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.