Kolaps javnog prijevoza u Rijeci. Smanjen broj vožnji, privremeno smanjene i cijene

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječki Autotrolej zbog nedostatka vozača ne može obavljati javni prijevoz u planiranom opsegu, smanjen je broj vožnji autobusa pa će cijene mjesečnih pokaznih voznih karata privremeno, od početka lipnja do kraja kolovoza biti 25 posto manje, potvrdili su iz Autotroleja.

Prema podacima iz gradske uprave, zaključak o privremenom umanjenju cijena donio je gradonačelnik Marko Filipović, a njime je dana prethodna suglasnost Komunalnom društvu Autotroleju na Cjenik sa strukturom cijene komunalne usluge komunalnog linijskog prijevoza putnika s primjenom od početka lipnja do 31. kolovoza.

Smanjenje cijene za 25 posto obuhvaća mjesečne pokazne karte te povlaštene karte, koje se izdaju na osnovi socijalnog uvjeta ili uvjeta prihoda, a na temelju rješenja, zaključaka ili potvrda gradova i općina.

Privremeno umanjenje cijene provodi se jer Autotrolej nije u mogućnosti pružati uslugu u planiranom opsegu, no, u gradskoj upravi očekuju da će se angažmanom stručnih službi Autotroleja te provedbom mjera koje su već predstavljene javnosti situacija stabilizirati te da će se u rujnu 2024. povećati opseg usluge.

Nakon 31. kolovoza primjenjivao bi se ponovno prethodni cjenik, osim ako ne dođe do povećanja razine usluge pa bi se pristupilo ponovnoj revalorizaciji cijena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.