Kolnici su mokri i skliski. Dogodila se nesreća na naplatnima u Zaprešiću

Screenshot: HAK

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni, javlja jutros HAK.

Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb - Macelj na naplati Zaprešić u smjeru Maclja vozi se usporeno uz regulaciju policije i ophodarske službe.

Danas od 8:00 do 16:00 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Ruskamen kod Omiša vozit će se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz semafore.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (te ostala vozila bez zimske opreme) na cestama u Lici:

  • DC42 u mjestu Poljanak;
  • DC429 Selište Drežničko - Prijeboj:
  • na svim županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca i Korenice.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Prometna prognoza za danas

Vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim cestama zbog kiše uglavnom na Jadranu i uz njega gdje kiša može biti obilnija. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke magistrale. Vozačima HAK savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

U priobalju će puhati jak vjetar, a u gorju s olujnim udarima, pa su moguće promjene i ograničenja u cestovnom prometu na poznatim lokalitetima i na uobičajenim dionicama Jadranske magistrale (DC8) kao i na autocestama A1 i A6, a moguća su i ograničenja i u pomorskom prometu.
Pojačan promet očekujemo na gradskim cestama i obilaznicama, a vožnja u koloni uz zastoje moguća je na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Bajakovo i Tovarnik, a osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.