Nema nikakvih dokaza da je Trump bio prisluškivan

Foto: FAH

DEVIN Nunes, ravnatelj Kongresnog obavještajnog povjerenstva i republikanac, zaključio je da "ne vjeruje da Trump Tower zaista prisluškivan", čime je izravno osporio tvrdnju američkog predsjednika.

Najviši demokrat u povjerenstvu, Adam Schiff, naveo je kako nije vidio "nikakve dokaze" koji bi potkrijepili optužbu Donalda Trumpa na račun njegovog prethodnika Baracka Obame, a koju je prije desetak dana bombastično iznio na Twitteru., prenosi NPR.

Treba li Trumpove tvitove shvatiti doslovno?

Nunes je, međutim, dodao da je pitanje "treba li (Trumpove) tvitove shvatiti doslovno". U tom slučaju "predsjednik je očito u krivu", ali ako nije mislio doslovno te ako postoji zabrinutost "zbog drugih aktivnosti nadzora nad njim i njegovim suradnicima - bilo opravdanih ili neopravdanih - želimo to saznati", zaključio je Nunes, ostavljajući tako prostor za "alternativno" tumačenje Trumpovih tvrdnji.

Ravnatelj FBI-a James Comey vjerojatno će na saslušanju pred Kongresom idućeg ponedjeljka biti upitan je li ova savezna obavještajna agencija tražila ili dobila nalog za prisluškivanje tadašnjeg predsjedničkog kandidata.

Ured bivšeg predsjednika Obame porekao je optužbu o prisluškivanju, a Nunes je dodao da postoji mogućnost da su članovi Trumpovog predizbornog stožera bili "uhvaćeni" pri prisluškivanju ruskih dužnosnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.