Konvoj Hrvatskog Caritasa s 30-ak tona humanitarne pomoći stigao u Ukrajinu

Foto: FAH

KONVOJ Hrvatskog Caritasa s tridesetak tona humanitarne pomoći vrijedne više od 1.120.000 kuna stigao je danas popodne u Mukačevo, grad na jugozapadu Ukrajine, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Primatelj pošiljke Caritas Transkarpathia sv. Martin dio darova proslijedit će u 200 kilometara udaljeni Ivano-Frankivsk. Dio darova upućen je i prognanicima koji su zaklon našli u kolektivnom smještaju u mjestu Jaremče nedaleko od Ivano-Frankivska.

Darovi koje su u svojoj humanitarnoj akciji prikupili učenici OŠ Miroslava Krleže iz Zagreba uz potporu ravnateljice Silvane Galinović razveselit će njihove prognane vršnjake smještene u Caritasovom domu u mjestu Jablonica.

Caritas prognanim vjernicima poslao i krunice

Preostale prikupljene proizvode - dezinfekcijska sredstva, lijekove, sokove, vodu, dječje kašice, instant kave, prehrambene proizvode, vreće za spavanje, jednokratne čaše, deke i drugo, Caritas Transkarpathia sv. Martin uputit će sljedećih dana do nekog od svojih punktova u središnjoj i istočnoj Ukrajini.

Također, Hrvatski je Caritas prognanim vjernicima u Ukrajini poslao i više od 5000 krunica te prigodne narukvice u bojama ukrajinske zastave s porukama akcije Za 1000 radosti: Rado darujem i Gradim zajedno. Hrvatski Caritas dva nova transporta pomoći priprema sredinom idućeg tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.