Kosovski ministar: Ruskoj novinarki zabranjen ulaz u zemlju, bavi se špijunažom

Screenshot: YouTube

KOSOVSKI ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla na Facebooku je objavio da je na administrativnom prijelazu na sjeveru Kosova zabranjen ulazak ruskoj novinarki Dariji Aslamovoj jer se bavi špijunažom.

Sveçla je na Facebooku napisao da se Aslamova lažno predstavlja kao novinarka te da su navode o njezinim aktivnostima potvrdile mnoge zemlje, prenosi N1 Srbija

"Ona je propagandom sudjelovala i u borbama u Ukrajini. Vlasti Republike Kosovo su bile svjesne njezine aktivnosti, ali i da joj je u nekim zemljama zabranjen ulazak zbog toga. Dok se njezine namjere ne razjasne, angažirani su relevantni akteri", napisao je kosovski ministar.

"Pokušala je ući na Kosovo kada su strukture kojima dirigira Vučić pucale na kosovske policajce"

Ministar je napisao da je Ruskinja pokušala ući na Kosovo tjedan dana nakon tenzija koje su, kako Sveçla navodi, izazvale kriminalne strukture na sjeveru zemlje. 

"To se dogodilo istog dana kada su te iste strukture, kojima je dirigirao Vučić, pucale na pripadnike kosovske policije. Njezin pokušaj uđe u našu zemlju, pored toga što se poklapa s događanjima na sjeveru, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojoj se Srbija već priključila i kojima je cilj destabilizirati našu zemlju", napisao je Sveçla na Facebooku.