Kraj birališta u Škotskoj nađena sumnjiva naprava, policija je detonirala

Foto: Twitter/Robert McCristall

I PRIJE početka izbora u Velikoj Britaniji došlo je do incidenta. U blizini birališta u North Lankarshireu u Škotskoj pronađena je sumnjiva naprava. Policija je kao mjeru predostrožnosti nad njom izvela kontroliranu eksploziju. 

Policija je naknadno javila da je uhitila 48-godišnjeg muškarca zbog ove naprave, za koju se utvrdilo da je bila "nefunkcionalna".

Naprava je pronađena u prizemlju stambene zgrade u Motherwellu, u čijoj zajedničkoj sobi je smješteno biralište, oko 1 sati ujutro, šest sati prije nego su se birališta otvorila.

Biralište premješteno

Glasačko mjesto je nakon toga prebačeno u obližnju Osnovnu školu Knowetop.

"Kordon je postavljen oko zgrade, stanari iz zgrade i unutar sigurnosnog kordona su evakuirani, a osoblje za eksplozivne naprave izvelo je kontroliranu eksploziju kao predostrožnost. U tijeku je istraga kako bi se utvrdilo koliko je uređaj bio funkcionalan i sve okolnosti oko incidenta", priopćila je policija. 

"Pogledam kroz prozor zgrade u kojoj živim, a ispod je 'kamion za odstranjivanje bombi', gdje je i biralište za opće izbore. Nisam siguran ima li poveznice", napisao je očevidac Robert McCristall na Twitteru. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.