Kriminalist o bijegu Dolačkog: Nadam se da nije druga, još gora situacija

Screenshot: N1

STRUČNJAK za sigurnost i bivši načelnik kriminalističke policije Željko Cvrtila večeras je gostovao u Direktu na RTL-u.

Glavna tema bila je osuda i nestanak Željka Dolačkog, bivšeg načelnika Službe organiziranog kriminala koji je jučer osuđen na šest godina zatvora zbog pljačke policijskog sefa u središtu policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Dolački nije jučer bio na izricanju presude, a policija ga nije našla ni na jednoj lokaciji na kojoj ga je tražila. Nitko ne zna gdje se Dolački nalazi.

Cvrtila je jedno vrijeme radio u policiji s Dolačkim. Rekao je da ga poznaje, da je Dolački bio vrlo aktivan i išao na sve očevide, no nije komentirao glasine da je više prezentirao samog sebe nego što je uistinu radio.

"Nadam se da nije druga još gora situacija, da ju nije poduzeo"

No Cvrtila je sugerirao da je Dolački možda napravio nešto gore od bijega. 

"Ako se on zaista odlučio na bijeg i ako je doista tako, nadam da nije neka druga situacija koja može biti još gora, da ju nije u tom smjeru poduzeo. Poznaje on ljude, poznaje on sustav, zna kako sustav funkcionira. To mu olakšava situaciju u odnosu na nekog građanina koji se još nije susreo s tim kako sustav funkcionira iznutra", rekao je Cvrtila.

Voditelj RTL Direkta rekao je kriminalistu da se mora vratiti na tu njegovu izjavu da se Dolačkom možda dogodilo nešto gore od bijega. No Cvrtila nije želio detaljnije govoriti o tome.

"Ne bih tu sad dalje išao u tom smjeru, ajmo dalje vidjeti što će biti", rekao je Cvrtila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.