Labaš: Vipnet otkazao generalno sponzorstvo Dubrovačkim ljetnim igrama

Foto: FAH

GLASNOGOVORNICA Dubrovačkih ljetnih Igara Karla Labaš potvrdila je u petak u Dubrovniku kako je tim igrama početkom godine generalno sponzorstvo otkazao Vipnet, a opovrgnula je medijske navode po kojima im je Ministarstvo kulture uskratilo planiranih pola milijuna kuna.

Naime, prema rezultatima natječaja za javne potrebe u kulturi, Dubrovačke ljetne igre iz državnog proračuna ove godine dobivaju četiri milijuna kuna, što je 455 tisuća kuna manje nego lani.

"Vezano za prihode iz državnog proračuna, to jest Ministarstva kulture, ovogodišnji iznos od četiri milijuna kuna je jednak lanjskim planiranim financijskim sredstvima. Na prvi pogled, čini se da je došlo do pada sredstava financiranja, no ta razlika se pojavila jer nam je Ministarstvo kulture lani isplatilo dodatnih 455 tisuća kuna, što je bilo potrebno za zatvaranje financijske konstrukcije 66. igara zbog izostanka planiranih 650 tisuća kuna od Dubrovačko-neretvanske županije", rekla je Labaš, dodajući kako je ukupni proračun ove godine smanjen zbog povlačenja dugogodišnjega generalnog sponzora.

"Nakon 15 godina uspješne suradnje, Vipnet više nije generalni sponzor Dubrovačkih ljetnih igara.

Takva odluka nije bila neočekivana s obzirom na Vipnetovu nedavnu promjenu poslovne strategije i promjenu strategije sponzorstava s time. No i dalje smatramo da ostvarena sponzorska suradnja Vipneta i igara predstavlja primjer kvalitetnog i uspješnog odnosa te vrste", istaknula je Labaš te dodala kako su u procesu pronalaska novoga generalnog sponzora.

Labaš sigurna u pronalaženje partnera

"Tome pristupamo ozbiljno i strateški, a jednako tako i druga strana. Jasno je da takva vrsta suradnje mora, i za sponzora i za nas, biti vrsta strateške odluke i odnositi se na višegodišnje planiranje. Ali - to je ozbiljan i jedini ispravan pristup kako bi dugoročno obje strane bile zadovoljne te profitirale iz tog odnosa. Ne sumnjamo da ćemo takvog partnera pronaći", istaknula je Labaš.

Dubrovačke ljetne igre dobit će za ovu godinu od grada Dubrovnika nešto više od tri milijuna kuna, a od Dubrovačko-neretvanske županije trebalo bi biti isplaćeno od 650 tisuća kuna. Ukupni planirani proračun Dubrovačkih ljetnih igara je 11,5 milijuna kuna, što je oko 300 tisuća kuna manje nego prošle godine.

Inače, Dubrovačko-neretvanska županije prošle je godine uskratila novac za 66. dubrovačke ljetne igre zbog predstave "Elementarne čestice" u režiji Ivice Buljana, rađene prema romanu kontroverznoga francuskog pisca Michela Houellebecqa, poznatog po antiislamističkim stajalištima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.